tag:blogger.com,1999:blog-6084040306921331624.post4396625149940211669..comments2023-03-25T12:54:17.672+01:00Comments on pszichowellness-konyha: Egy máshol sosem látott étel Öreganya konyhájából: Paprikás fasírtMhttp://www.blogger.com/profile/15707324132370582687noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-6084040306921331624.post-88521187330190349272012-03-04T16:06:00.260+01:002012-03-04T16:06:00.260+01:00Köszönöm a válaszokat!!!! :))))
Rebeka, az általa...Köszönöm a válaszokat!!!! :))))<br /><br />Rebeka, az általad leírtak is finomnak tűnnek. :)<br /><br />mmama, örülök, hogy jöttél. :))) A nagyszüleim falujából volt, aki a Nyírségbe került. Még az is lehet, hogy oda is a Mamáék vidékéről került ez az étel? <br /><br />Alíz, azt hiszem, azokat a változatokat is szeretném. :)Mhttps://www.blogger.com/profile/15707324132370582687noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084040306921331624.post-66885604092996264982012-03-04T07:41:32.706+01:002012-03-04T07:41:32.706+01:00Erdélyben is ismert ennek az ételnek a paradicsomo...Erdélyben is ismert ennek az ételnek a paradicsomos változata, de tudomásom szerint nálunk a román konyhából gyűrűzött be a magyarba. Kizárólag marhahúsból készül - annál jobb, minél vénebb marha :) - a darált húshoz nem teszünk zsemlét, csak simán fűszerezzük. A hagymás alaphoz paprika is jár nálunk és ezen hosszasan pároljuk - amíg a hús félig megpuhul - akkor paradicsomlével feltöltjük és készre pároljuk. Kétféle ízesítésben ismert: vagy bazsalikommal fűszerezzük vagy babérlevéllel. Kifőtt tésztával vagy nokedlivel tálaljuk, de még finomabb nudlival, modernebb nevén gnochi-val. :)))) A Duna-deltában a lipovánok ugyanezt halhúsból készítik sok zöldséggel és ugyancsak paradicsomosan, kissé pikánsra fűszerezve. Elképesztően finom. A legjobb halétel, amit valaha ettem. :)Alízhttps://www.blogger.com/profile/08703538075715731951noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084040306921331624.post-31832176887541437212012-03-03T19:03:06.399+01:002012-03-03T19:03:06.399+01:00Üdvözöllek !
Nem vagyok gasztros, csak úgy szörföz...Üdvözöllek !<br />Nem vagyok gasztros, csak úgy szörföztem :-)<br />Nálunk is állandóan van az étlapon , mi csak golyós pörköltnek hívjuk.<br />Egy Nyírségből elszármazott ismerősömnél ettem először , és elkértem a receptet.<br />Mi diabéteszes diétát tartunk, ezért inkább a megfelelő lisztünkből készült nokedlivel tálalom.<br /><br />bocsánat hogy idetévedtem, és még bele is szóltam:-)mmamahttps://www.blogger.com/profile/09700511416179011805noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084040306921331624.post-53967379258055370762012-03-03T18:31:32.897+01:002012-03-03T18:31:32.897+01:00Én rendszeresen készítek hasonlót, két változatban...Én rendszeresen készítek hasonlót, két változatban is. Az elsőt anyukám tanulta egy kolléganőjétől, normál, kisméretű, gömbölyű fasírtokat kisütök, az olajba 2-3 nagy fej apróra vágott hagymát megdinsztelek, megszórom nagyon kevés liszttel, pirospaprikával, felöntöm vízzel és sűrű pörköltalapot készítek belőle. Amikor már puha a hagyma, visszateszem a fasírtokat, és lassú tűzön összepárolom. A végén megtejfölözöm, és tésztával esszük. Fogalmam sincs, honnan származik...:)<br />A másikat egy szakácskönyvből tanultam, bajor húsgombóc a neve, majdnem ugyanígy készül, csak a fasírtba nagyon kevés paprikát teszek, viszont bőségesen majoránnát, és a pörköltszaftot is majoránnával ízesítem a tejfölön, borson kívül. Mind a kettőt bő szafttal készítem. Nagyon szeretjük!Rebekahttps://www.blogger.com/profile/05196553953388960874noreply@blogger.com