tag:blogger.com,1999:blog-6084040306921331624.post4524539410383569414..comments2023-03-25T12:54:17.672+01:00Comments on pszichowellness-konyha: 239. Gyümölcsnapra: szilva és szilvaaszalás +240. víznapMhttp://www.blogger.com/profile/15707324132370582687noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-6084040306921331624.post-37070226017059582452011-08-29T10:56:58.967+02:002011-08-29T10:56:58.967+02:00Aszalt paradicsomot szoktak olajban is eltenni, ak...Aszalt paradicsomot szoktak olajban is eltenni, akkor nem kell csontszárazra kiszárítani. Jól eláll úgy is, csak arra kell ügyelni, hogy mindig teljesen ellepje az olaj. Finoman fűszerezve különösen ízletes tud lenni, és persze az olajat is fel lehet használni, miután kifogyott belőle a paradicsom.Dulminahttps://www.blogger.com/profile/01523896080860646568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084040306921331624.post-40038641803777809102011-08-29T07:26:40.206+02:002011-08-29T07:26:40.206+02:00Dulmina, köszönöm a tippet. Átrakom üvegbe, mert a...Dulmina, köszönöm a tippet. Átrakom üvegbe, mert a kajszi már most túlszáradt a vászonzacskóban.<br />Egy kevés paradicsomot is aszaltam, de azt beletettem sós olajba egy kis bazsalikommal. Nem tudom, jó ötlet volt-e. De még akarok is paradicsomot szárítani. Láttam gondaanyunál is, csak még nem jutottam odáig, hogy konzultáljak vele erről. De most már vége a nyári szünetnek, így "biztosan több időm lesz" :) aszalni és blogolni. :) :) :)Mhttps://www.blogger.com/profile/15707324132370582687noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084040306921331624.post-60682275232635508252011-08-28T20:30:50.155+02:002011-08-28T20:30:50.155+02:00Én évek óta űzöm a napon aszalás műfaját, az idei ...Én évek óta űzöm a napon aszalás műfaját, az idei szilvám nekem is most lett kész (de szoktam almát, körtét, paradicsomot is aszalni, sőt, zöldségeket is, házi, adalékmentes ételízesítőhöz). A vászonzacskóban tárolás nekem a molyok miatt nem igazán jött be, azóta inkább teljesen szárazra aszalom a gyümölcsöt és csavaros befőttesüvegben tartom (felhasználáskor pedig beáztatom, és csak némi puhulás után fogyasztom). Így sem árt rendszeresen ellenőrizni, de nem szokott gond lenni. A vászonzacskó másik hátránya nekem az volt, hogy nagyon érzékenyen reagált a tartalma a levegő páratartalmának változására (száraz időszakban lassanként csonttá száradt, hosszabb párás időszakban viszont felpuhult - utóbbi a paradicsomnál mondjuk kimondottan káros).Dulminahttps://www.blogger.com/profile/01523896080860646568noreply@blogger.com