Hozzávalók személyenként: 2 dkg szalonna, 5 dkg füstölt kolbász, fél vöröshagyma, 2 húsos paprika, 2 tojás, 1-2 dkg reszelt sajt, snidling, őrölt piros paprika.
Elkészítése: A szalonnát apróra felvágjuk, és egy serpenyőben elkezdjük olvasztani. A kolbászt vékony karikákra vágjuk, s hozzáadjuk a szalonnához, hogy ennek a zsírja is kiolvadjon. A hagymát apróra vágjuk, és ha már kiolvadt a szalonna és a kolbász zsírja, hozzáadjuk a hagymát is. Közben vékony karikákra vágjuk a paprikát, s hozzáadjuk a hagymás alaphoz. Kevergetve sütjük az egészet. Ízlés szerint süthetjük rövidebb vagy hosszabb ideig a paprikát, de nem érdemes túlsütni. Néhány perc bőven elég neki. Amikor jónak ítéljük a paprikát, ráütjük a tojást, és elkeverjük, ha a fehérje megszilárdult, már jó is. Ne szárítsuk ki.
Forrón tálaljuk. Megszórhatjuk apróra vágott snidlinggel (metélőhagyma), finomra reszelt sajttal és egy kis őrölt piros paprikával. Nagyon jó hozzá a friss paradicsom vagy a paradicsomsaláta.
Forrón tálaljuk. Megszórhatjuk apróra vágott snidlinggel (metélőhagyma), finomra reszelt sajttal és egy kis őrölt piros paprikával. Nagyon jó hozzá a friss paradicsom vagy a paradicsomsaláta.
Az eMpszi étrendje szerint húsnapi étel. Együnk hozzá sok salátát vagy savanyúságot, és ha úgy jobban esne, egy szelet pirítóst.
Hű én mindig így csinálom, általában vasárnapi reggelink. Nagyon guszta
VálaszTörlésSzia, nézz be hozzám, vár valami!:)
VálaszTörlésEz csak finom lehet! Imádom :)
VálaszTörlésBianka, gyerekkoromban nálunk is vasárnapi reggeli volt ez, mindig Apa csinálta szertartásosan. :)
VálaszTörléssedith, köszönöm szépen, igyekszem mihamarabb eleget tenni az ilyenkor szokásosaknak. :)
Ami, :)