Oldalak

2010. november 22., hétfő

Dinsztelt tarlórépa - póréhagymás virsli mellé


A tarlórépás műveim közül itt van egy következő. (Így írom, mert reményeim szerint lesz még)
Mivel emlékeztet ez a répa egy kicsit a káposztatorzsa ízére, úgy gondoltam, megnézem, milyen lenne, ha hasonlóan készíteném el, mint a dinsztelt káposztát szoktam. Azért egy kicsit azért variáltam is. Nos, jó ötlet volt így is.

Hozzávalók:
Tarlórépa, cukor, só, bors, citrom, csípős paprikakrém, olaj.

Elkészítése:
A meghámozott tarlórépát (kb. fél kg) tökgyalun vagy nagy lyukú reszelőn legyaluljuk. Kevés olajat hevítünk egy serpenyőben, s pár percig állandó keverés mellett pároljuk, közben sózzuk, borsozzuk. Amikor már egy kicsit megpuhult a zöldség, félrehúzzuk az edény egyik oldalába, hogy maradjon szabad hely mellette, és két kiskanál kristálycukrot szórunk az edény aljára, hagyjuk, hogy pár perc alatt megbarnuljon. Ekkor összekeverjük a répával. Levesszük a tűzről és fél citrom levét csavarunk rá, s erős paprikarémmel ízesítjük.

Ez alkalommal póréhagymás virsli mellé adtam.

Hozzávalók:
Öt virsli, egy közepes póréhagyma, egy kiskanál vaj, 2 evőkanál tejföl, só, bors.

Elkészítése: A pórét és a virslit karikákra vágjuk. A vajat felolvasztjuk, először a pórét tesszük fel dinsztelődni, majd pár perc múlva a virslit is hozzáadjuk. Amikor jól átforrósodik, hozzáadjuk a tejfölt, sózzuk, borsozzuk, jól átforgatjuk, s már kész is.

(Ennyiből két ember nagyon gyors és bőséges ebédje lesz. )

Az eMpszi étrendjében húsnapi étel így együtt - a virsli miatt, maga a dinsztelt tartórépa semleges.

1 megjegyzés:

  1. Még nem láttam ilyen répát, de felkeltetted az érdeklődésemet vele :)

    VálaszTörlés