Oldalak
▼
2010. december 7., kedd
Csíkos
Nagyon szeretem a mézes mákot. Csak úgy a darált mákot összekeverve mézzel. Ennél már csak az a jobb, ha ez almakrémmel van, a gránátalma csak ráadás.
Hozzávalók:
1 db piros héjú alma, fél citrom, 2 evőkanál darált mák, 2 kávéskanál méz, egy negyed gránátalma.
Elkészítése:
Fél citromot a héja nélkül és egy piros héjú almát összeturmixolunk. Az almakém felét egy pohárba tesszük, majd rászórjuk a mák felét, rácsorgatjuk a mézet, rátesszük a gránátalmamag felét. Újabb almaréteg következik majd megint mézes mák és gránátalma.
A mák olajos mag, a méz semleges étel, olyannyira, hogy még a gyümölcsökkel is megfér. Persze érdemes számolni a kalóriatartalmával, ha valakinél ez fontos szempont. Annyira finom ez az összeállítás, hogy megéri megkóstolni egy-egy téli gyümölcsnapon vagy a téli hideg reggelen.
Lehet, hogy ez egészséges, de hogy guszta és finom, az biztos.
VálaszTörlésOlvastad -e valaha itt:http://veressneadyanna.blogspot.com/2010/04/csontritkulas-ellen.html
VálaszTörléshogy ez a mezes-makos keverek jo csontritkulas ellen?
Hű, de jól néz ki!!!! :):)
VálaszTörlésHobbychef, üdv nálam! :)
VálaszTörlésiri, ez előtt nem olvastam, de most már igen! :)
Vízicsibe, köszi! :)