Egy „kicsit”
elmaradtam az itt írandókkal. Majdnem elfelejtettem feltenni ezt a finomságot,
pedig sikere volt, és ígértem is. Már ki is futunk lassan a szezonból, de azért
legyen itt, hogy megőrizzem. Megéri.
Hozzávalók: 2,5 dkg vaj, 25 dkg rebarbara, 25 dkg eper, 10 dkg cukor, 1
evőkanál étkezési keményítő, 2,5 dl víz.
Elkészítése: A rebarbaraszárat és az
epret megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk (mindkettőt). A vajat felolvasztjuk, a
rebarbarát párolni kezdjük rajta. Állandóan kevergetjük, s így pár perc alatt
pépessé válik, hozzáadjuk az eperdarabokat, s így folyatjuk a kevergetést még
egy-két percig. Levesszük a tűzről hozzákeverjük a keményítővel elvegyített cukrot, majd
apránként a vizet. Visszatesszük a tűzre, s még egy-két percig forraljuk, míg
besűrűsödik.
Az eMpszi étrendjében tésztanapra ajánlom pl párolt
rizzsel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése