Tegnap kaptunk egy-egy csokor kaprot az egyik kolléganőmmel. Nagy örömmel
mondta, hogy milyen jó kaporlevest főz majd ebből. Kérésemre elmondta, hogyan
szokta készíteni, nagyjából meg is jegyeztem, de aztán mégis átalakítottam
ilyenné. (Egyszer majd főzök úgy is, ahogy ő szokta.) Várakozásom ellenére a
családomnak ízlett, pedig nem állnak nagy kaporkedvelők hírében. Jó szívvel ajánlom
ezt az egyszerű levest.
Hozzávalók: 5 dkg vaj, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor friss kapor, 2 közepes
szem krumpli, só, őrölt bors, 2 dl tejföl, 1 liter víz.
Elkészítése: A hagymát és a kaprot apróra vágjuk, a krumplit
meghámozzuk,és kockákra vágjuk. A vajon elkezdjük pirítani a hagymát, majd a
kaprot. Hozzáadjuk a krumplit is. Sózzuk és bőven borsozzuk. Addig pirítjuk
kevergetve,amíg már a saját leve elpárolgott. Ekkor hozzákeverjük a tejfölt,
majd a vizet is. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul.
Az eMpszi étrendjen zöldség- vagy
tésztanapra ajánlom.
Nagyon jó ötlet! Finom leves lehet, a hétvégén kipróbálom!
VálaszTörlés