Oldalak

2012. november 30., péntek

Krumplis kaporleves



Tegnap kaptunk egy-egy csokor kaprot az egyik kolléganőmmel. Nagy örömmel mondta, hogy milyen jó kaporlevest főz majd ebből. Kérésemre elmondta, hogyan szokta készíteni, nagyjából meg is jegyeztem, de aztán mégis átalakítottam ilyenné. (Egyszer majd főzök úgy is, ahogy ő szokta.) Várakozásom ellenére a családomnak ízlett, pedig nem állnak nagy kaporkedvelők hírében. Jó szívvel ajánlom ezt az egyszerű levest.
Hozzávalók: 5 dkg vaj, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor friss kapor, 2 közepes szem krumpli, só, őrölt bors, 2 dl tejföl, 1 liter víz.
Elkészítése: A hagymát és a kaprot apróra vágjuk, a krumplit meghámozzuk,és kockákra vágjuk. A vajon elkezdjük pirítani a hagymát, majd a kaprot. Hozzáadjuk a krumplit is. Sózzuk és bőven borsozzuk. Addig pirítjuk kevergetve,amíg már a saját leve elpárolgott. Ekkor hozzákeverjük a tejfölt, majd a vizet is. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul.

Az eMpszi étrendjen zöldség- vagy tésztanapra ajánlom.

1 megjegyzés: