Huh, de régen jártam itt. Alig jöttem rá, hogy is kell ide bejegyzést írni. Az elmúlt évem nem támogatta a blogolást. :) ( Volt minden, meg
annak az ellenkezője is.) De ma valahogy összejött, hogy megint lett egy
ötletem. Megörökítésre érdemes lett. Ajánlom.
A muzsdéjt Edith blogjából tanultam hajdanán. http://edithreceptjei.blogspot.hu/2012/06/muzsdejvariaciok.html
Azóta gyakran készítem a tejfölös változatot. De ma az jutott eszembe, hogy
avokádóval helyettesítem a tejfölt.
Hozzávalók:
2 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál só, 1 kiskanál
méz, 1 dl olaj,őrölt bors, fél citrom leve, 2 avokádó.
Elkészítése:
A fokhagymát összezúztam a sóval. Hozzáadtam a
mézet, majd állandó (botmixer habverőjével való) keverés mellett cseppenként hozzáadtam
az olajat, mint majonézkészítéskor. Aztán a borssal, citromlével ízesítettem a majonézállagú anyagot.
Végül belekevertem a meghámozott, apró kockákra vágott avokádót. Addig
kevertem, míg egynemű krémet kaptam.
Pirítós kenyérrel ettük durvára vágott dióval és
búzacsírával megszórva.
Gyöngyi, ez szuper! Kipróbálós ötlet! :) Tényleg, szinte egy éve nem jártál is! :O
VálaszTörlésépp van itthon egy avokádóm, ki fogom próbálni, köszi az ötletet :)
VálaszTörlés:) sedith, Lazac! De jó látni benneteket!
VálaszTörlésAzért van még mit elgereblyéznem, de talán már néha lesz időm, erőm egy kicsit itt is nézelődni. :)
Az jó lenne, Gyöngyi! :) Éppen gondoltam, hoyg újra kellene olvasnom az írásaidat, hogy egy kis erőt merítsek. Mostanra szépen, lassan visszahíztam ugyanoda, ahol voltam. Persze, mások mondhatják továbbra is, hoyg így még rendben vagyok, de én nem érzem jól magam. Érik lassan a gondolat, hogy újból bele kellene vágni, és komolyan. A csak étkezésenkénti lebontás nem igen hoz eredményt az az igazság.
TörlésNálam be vagy linkelve, látom, amikor frissül, naná, hogy megnézlek :):)
VálaszTörlés