Oldalak

2015. november 29., vasárnap

Karfiolsaláta



Tegnap reggel esett a hó, de ma ragyogóan süt a nap. Valahogy életre keltem ettől. Nagy feladatok vannak mögöttem, persze előttem is, de most valahogy sikerült egy kicsit megpihennem. Azt mondta az egyik „nagyfőnök”, hogy tartsunk ki, két év múlva úgy tekintünk majd vissza erre a nehéz időszakra, hogy mi voltunk a hőskor harcosai. Sokat mondogatom ezt magamban, néha segít.
Ha már van kedvem valami ételt kitalálni, és le is fényképezem, az nagyon jó hír nálam. Nyár óta nem is volt erre példa. Persze nagyon egyszerű apróság, de mégis…
Úgy kezdődött, hogy a teljesen fantáziátlan vasárnapi ebédhez elfelejtettem káposztát venni a káposztasalátához. Viszont volt itthon egy fej karfiol. Ebből lett a saláta, és jó lett. Bár hasonlót csináltam már, sőt az is lehet, hogy le is írtam, de nem baj. Most jól esik megírni ezt a pár sort.

Hozzávalók:

  • 1 kisebb fej karfiol
  • 1 evőkanál méz
  • 1 kiskanál só
  • 4 evőkanál fehér balzsamecet,
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 marék dió

Elkészítése: A mézet, sót, ecetet, olajat alaposan összekeverjük, s káposztagyalun legyaluljuk a karfiolt, belekeverjük az öntetbe, s durvára vágott dióval megszórjuk.

Az eMpszi étrendje szerint semleges étel. Akár húsokhoz akár tésztákhoz fogyasztható.