Tegnap reggel esett a hó, de ma ragyogóan süt a nap.
Valahogy életre keltem ettől. Nagy feladatok vannak mögöttem, persze előttem
is, de most valahogy sikerült egy kicsit megpihennem. Azt mondta az egyik „nagyfőnök”,
hogy tartsunk ki, két év múlva úgy tekintünk majd vissza erre a nehéz
időszakra, hogy mi voltunk a hőskor harcosai. Sokat mondogatom ezt magamban,
néha segít.
Ha már van kedvem valami ételt kitalálni, és le is
fényképezem, az nagyon jó hír nálam. Nyár óta nem is volt erre példa. Persze
nagyon egyszerű apróság, de mégis…
Úgy kezdődött, hogy a teljesen fantáziátlan vasárnapi
ebédhez elfelejtettem káposztát venni a káposztasalátához. Viszont volt itthon
egy fej karfiol. Ebből lett a saláta, és jó lett. Bár hasonlót csináltam már,
sőt az is lehet, hogy le is írtam, de nem baj. Most jól esik megírni ezt a pár
sort.
Hozzávalók:
- 1 kisebb fej karfiol
- 1 evőkanál méz
- 1 kiskanál só
- 4 evőkanál fehér balzsamecet,
- 4 evőkanál olaj
- 1 marék dió
Elkészítése: A mézet, sót, ecetet, olajat alaposan
összekeverjük, s káposztagyalun legyaluljuk a karfiolt, belekeverjük az öntetbe,
s durvára vágott dióval megszórjuk.
Az eMpszi étrendje szerint semleges étel. Akár húsokhoz akár
tésztákhoz fogyasztható.