Tegnap az az érdekesség történt velem, hogy megtudtam, hogy egy
általam több évtizede készített ételnek zagrebacka a neve. Igaz, úgy került a
konyhámba ez a fogás, hogy láttam egy Vegeta-reklámot a hajdani jugoszláv
tévében, s nagyon megtetszett. Az azért hozzátartozik a dologhoz, hogy csak a
képek alapján tájékozódtam, hiszen a nyelvet nem beszélem. Ma egy étlapon
láttam, hogy zagrebacka vegyeskörettel, s mikor rákerestem, akkor (szintén a
képek alapján) láttam, hogy ez az az étel, amit én nagyon régen készítek.
http://pszichowellness-konyha.blogspot.com/2010/10/sajtos-rantott-karaj.html
Oldalak
▼
2020. július 24., péntek
2020. március 21., szombat
Sajtos körte

De ahogy a
cím sugallja, jöjjön most a sajtos
körte!
Egy kedves
ismerősöm beszélt nekem a sajtos körtéről. Első hallásra megtetszett.
Beváltotta a hozzá fűzött reményeimet.
Hozzávalók: Négy közepes körte. 10 dkg
füstölt sajt, 20 dkg krémsajt, 10 dkg kéksajt, bors.
Elkészítése: A körtéket négybe vágtam, s
kivettem a magházát. Egy tűzálló tába tettem a szeleteket. Borsot daráltam rá.
A reszelt füstölt sajtot, a krémsajtot végül a kéksajtot összemorzsolva tettem
rá. 180 fokos sütőben 30 percig sütöttem. Nagyon jó lett!