Hozzávalók: 20 dkg edami sajt, 10 dkg sajtkrém, 1 közepes szál (10 dkg) póréhagyma vékony szeltekre vágva, 10 dkg füstölt kolbász vékony szeletekre vágva.
Elkészítése: A sajtot egy kis lábos forrásban lévő vízbe tesszük, s addig melegítjük, míg meglágyul, de nem olvad szét. (Tűpróbával ellenőrizhetjük az állagát.) Gyúródeszkára tesszük, és kinyújtjuk kb 2-3 mm vastagra. Megkenjük a sajtkrémmel, elterítjük rajta a pórékarikákat majd a kolbászt. Feltekerjük és néhány órára hűtőbe tesszük. Éles késsel felszeleteljük.
Elkészítése: A sajtot egy kis lábos forrásban lévő vízbe tesszük, s addig melegítjük, míg meglágyul, de nem olvad szét. (Tűpróbával ellenőrizhetjük az állagát.) Gyúródeszkára tesszük, és kinyújtjuk kb 2-3 mm vastagra. Megkenjük a sajtkrémmel, elterítjük rajta a pórékarikákat majd a kolbászt. Feltekerjük és néhány órára hűtőbe tesszük. Éles késsel felszeleteljük.
Az eMpszi étrendjében a sajttekercs húsnapi étel. Nagyon jól illik mellé az olajbogyó és bármilyen téli savanyúság pl. a gyöngyhagyma is.
Mesés, nagyon finom lehet
VálaszTörlésIlyent én is szoktam :):)
VálaszTörlés