Oldalak

2010. december 20., hétfő

Sülttök-krém

Hozzávalók: 0,5 kg sütni való tök, 2,5 dkg vaj, 3 gerezd fokhagyma, 1 kiskanál só, 0,5 evőkanál pirospaprikakrém (lehet csípős), 0,5 kiskanál szerecsendió, kb. 1 dl víz.

Elkészítése: A tököt feldaraboljuk, a magját kikaparjuk és közepes tűzön puhára sütjük. A vajat felforrósítjuk, s belezúzzuk a fokhagymát. A tök héját lehúzzuk, s a fokhagymás vajra tesszük. krumplitörővel v. botmixerrel krémesítjük. Annyi vizet adunk hozzá, hogy lágy, de nem folyós állagú legyen. Sóval, a paprikakrémmel, a szerecsendióval ízesítjük. Összeforraljuk. Tálaláskor tejfölt is adhatunk hozzá.

Az ételtársításra figyelő étrendben zöldségnapi és tésztanapi étel is lehet. Adhatjuk sültkrumpli mellé egy kis tejföllel zöldségnapi melegételként, jól illik hozzá valami téli savanyúság. Pirítóson egy kis petrezselyemzöldjével, feketeretekkel remek tésztanapi vacsora lehet egy jó tea társaságában.

2 megjegyzés: