Hozzávalók: 5 dkg vaj, 0,5 kg kelbimbó, 1 kávéskanál só, 0,5 kávéskanál őrölt köménymag, 3-4 gerezd fokhagyma, 1,5 dl tejföl.
Elkészítése: A kelbimbót megmossuk, a torzsája végét levágjuk, majd negyedbe - félbe vágjuk a kis káposztákat - a méretüktől függően. A forró vajba beletörjük a fokhagymát, és hozzáadjuk a kelbimbót. Sóval és a köménymaggal fedő alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a tejfölt. Átforraljuk, tálaljuk.
A kelbimbó önmagában semleges étel. húsnapi köretként kiváló. De pirítós kenyérrel pl. tésztanapi vacsora is lehet. Hidegen, melegen egyaránt jó.
nem vagyok kelbimbó fan...de lehet, ezt egyszer elkészítem:):) majd az ünnepek után pihentetésként.:)
VálaszTörlésEz aztán nagyon jól néz ki, igazán étvágygerjesztő! :)
VálaszTörlésImádom
VálaszTörlés