Oldalak

2010. december 10., péntek

Tarhonyaleves - máshogy

Nem, eddig még nem írtam ide tarhonyalevest, de azért ez mégis máshogy van. Ahhoz képeset máshogy, ahogy a tarhonyalevest készíteni szoktam. Hogy ez ma hogy alakult így, nem igazán tudom. Azt hittem, ezt elszúrtam, ám nem. Szóval jó lett. Íme:

Hozzávalók: 4 dkg füstölt szalonna, 2 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál tarhonya, 2 közepes sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, kevés só, bors, 1 liter víz, pár szál petrezselyemzöldje apróra vágva.

Elkészítése: A sárgarépát és a petrezselymet megtisztítjuk, s vékony karikára vágjuk. A szalonnát kb. fél centis kis kockákra vágjuk, egy kis fazékban elkezdjük kiolvasztani, mikor már egy kis zsírja kiolvadt, rázúzzuk a fokhagymát, s beletesszük a tarhonyát, melyet állandó kevergetés mellett világosbarnára pirítunk. Hozzáadjuk a zöldségkarikákat, s még pár keverés erejéig dinszteljük kicsit a tarhonyán, majd felengedjük 1 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk, s addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemzöldet szórunk rá.

Az eMpszi étrendjében ez egy gyors, egyszerű tésztanapi leves.

1 megjegyzés: