Még a novemberi Príma Konyhában találtam ezt a receptet. És mivel van saját készítésű aszalt gyümölcsöm, és a mézes dolgokat is nagyon szeretem, nem volt kérdés, hogy elkészítem. Érdemes volt, jó szívvel ajánlom.
Hozzávalók: 15 dkg vaj, 15 dkg méz, 10 dkg porcukor, 5 tojás, 1 kiskanál mézessütemény-fűszerkeverék, fél citrom reszelt sárga héja, 1 csomag sütőpor, 40 dkg finomliszt, 1,5 dl tej, 20 dkg aszalt gyümölcs (aszalt barack, -szilva, meggy, és -mazsola keveréke) 10 dkg dió.
Elkészítése: A puha (szobahőmérsékletű) vajat a mézzel és a porcukorral krémesre keverjük, majd a tojások sárgáját egyenként hozzáadva tovább habosítjuk. A fűszerkeverékeket, a citromhéjat, a sütőporral összeforgatott lisztet végül a tejet is hozzákeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, az előzőekbe forgatjuk.
Az aszalt barackot és szilvát a meggyhez hasonló nagyságúakra vágjuk, a többi aszalt gyümölccsel és a durvára vágott dióval összeforgatjuk, egyenletesen kivajazott tepsibe szórjuk. A mézes tésztát rásimítjuk. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Még melegen vágódeszkára borítjuk, megvárjuk, amíg langyosra hűl. Ekkor porcukorral behintjük, és szeletekre vágjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése