Az jár a fejemben, hogy milyen jó
hasznosítását találhatom a kökénylekvárnak. A lekvárról már tavaly november
végén írtam, az idén annyi különbséggel főztük, hogy a nyers kökény
mennyiségének fele mennyiségű cukrot tettünk bele. Tehát 1 kg nyers kökényhez
fél kg cukrot.
A gumitorta létező fogalom.
Vannak különféle változatai. Általában csíkosra csinálják, de ahhoz nekem nincs
türelmem. És egyébként is csak két színt-ízt terveztem bele. A fehéret –
tejfölből és a majdnem feketét a kökénylekvárból.
Hozzávalók: 1 csomag (Horváth
Rozi zselatin – azért írom ide a márkáját, mert elfelejtettem megnézni, hogy
hány gramm, de majd kijavítom.) 2 dl víz, 20 dkg tejföl, 10 dkg cukor, 1
evőkanál vaníliaaroma (persze rendes vanília jobb lenne), 25 dkg kökénylekvár.
Elkészítése: A tejfölt
összekeverjük a cukorral és a vaníliával. Kimérjük a lekvárt. Előkészítjük az
edényt, amibe a „tortánkat” tenni szeretnénk. (Én ezt most egy lapos üvegtálkába
tettem.) A zselatinporhoz hozzákeverjük a vizet, majd felmelegítjük, hogy
felolvadjon. Egyik felét az édes tejfölbe, másik felét a lekvárba keverjük. A
színeket válogatva pl. koncentrikus körökben a tálkába csorgatjuk a két
összetevőt. Hűtőszekrénybe tesszük, hogy megszilárduljon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése