Nagyon ritkán veszem elő a római tálam. Most arra gondoltam,
hogy ebben fogom megsütni a kenyeret, de aztán másként alakult. Be volt áztatva
a tál, és akkor támadt az az ötletem, hogy ebben fogom megsütni a köretnek
szánt krumplit. Jó döntés volt.
Hozzávalók: 1 kg krumpli, 4 dkg vaj, 4 gerezd fokhagyma, só,
1 kis ág rozmaring.
Elkészítése: A cseréptálat beáztatjuk, a krumplit
meghámozzuk, hasábokra vágjuk, megsózzuk, és fokhagymát összezúzzuk,
belekeverjük, a tálba tesszük, közétesszük a rozmaringágat, és rádaraboljuk a
vajat. Lefedjük a tálat, és kb. egy óra alatt készre sütjük az ételt.
Valamilyen ízletes mártást kínálhatunk hozzá. Én egy petrezselymes muzsdéjt készítettem
mellé.
Összezúztam 4 gerezd
fokhagymát, egy összekevertem 1 csapott
kávéskanál sóval, 2 kiskanál
mustárral, majd állandó (gépi) keverés mellett hozzáadtam 4 evőkanál étolajat, hozzákevertem 2,5 dl tejfölt és 1 kis csokor apróra vágott petrezselyemzöldjét.
Az eMpszi étendje szerint ez így önálló zöldségnapi
ételként is megállja a helyét valamilyen salátával vagy savanyúsággal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése