Régen írtam már ide, de azért készítettem egy-két
dolgot, amit majd felteszek. Addig is legyen itt, amit ma ebédre készítettem.
Nem előre megfontolt szándékkal volt ez az ebéd, sokkal inkább a „nézzük meg,
mi van itthon, és csináljunk valami ehetőt” kategóriába tartozó dolog ez. De
mindenkinek ízlett, így felveszem a repertoárba.
Hozzávalók:
2 padlizsán, 6 kápia paprika, kb. 20 dkg paradicsom, 10 dkg, mozzarella, fél kg
darált sertéshús, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, 1 evőkanál olaj.
Elkészítése:
A padlizsánt félbevágjuk, és kb. 1 cm-es
részt meghagyva kikaparjuk a belsejét, és apróra vágjuk két paprikával együtt.
Ezt az apróra vágott zöldséget belekeverjük a darált húsba, zúzott
fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük. Ezzel a húsmasszával megtöltjük a kivájt
padlizsánokat. és a hosszában félbevágott és kimagozott paprikákat. Az olajjal kikenünk egy tűzálló edényt, egymás mellé sorakoztatjuk a
megtöltött paprikát és padlizsánt. A paradicsomot feldaraboljuk és az egyes
darabok tetejére rakjuk. Forró sütőben
kb. fél óráig sütjük, majd rátesszük a feldarabolt sajtot, és még negyed órát
sütjük.
Nagyon
finom mellé valami fűszeres paradicsommártás, vagy akár házi ketchup, ajvár,
pindjur, vagy pizzakrém. Hogy én ezekből milyeneket készítettem, remélem, lesz
erőm, időm hamarosan leírni.
Az eMpszi étrendje szerint húsnapi étel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése