Oldalak

2012. szeptember 29., szombat

Sült töltött paprika és padlizsán

Régen írtam már ide, de azért készítettem egy-két dolgot, amit majd felteszek. Addig is legyen itt, amit ma ebédre készítettem. Nem előre megfontolt szándékkal volt ez az ebéd, sokkal inkább a „nézzük meg, mi van itthon, és csináljunk valami ehetőt” kategóriába tartozó dolog ez. De mindenkinek ízlett, így felveszem a repertoárba. 

Hozzávalók: 2 padlizsán, 6 kápia paprika, kb. 20 dkg paradicsom, 10 dkg, mozzarella, fél kg darált sertéshús, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, 1 evőkanál olaj.
Elkészítése: A padlizsánt félbevágjuk,  és kb. 1 cm-es részt meghagyva kikaparjuk a belsejét, és apróra vágjuk két paprikával együtt. Ezt az apróra vágott zöldséget belekeverjük a darált húsba, zúzott fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük. Ezzel a húsmasszával megtöltjük a kivájt padlizsánokat. és a hosszában félbevágott és kimagozott paprikákat. Az olajjal kikenünk egy tűzálló edényt, egymás mellé sorakoztatjuk a megtöltött paprikát és padlizsánt. A paradicsomot feldaraboljuk és az egyes darabok tetejére rakjuk.  Forró sütőben kb. fél óráig sütjük, majd rátesszük a feldarabolt sajtot, és még negyed órát sütjük. 

Nagyon finom mellé valami fűszeres paradicsommártás, vagy akár házi ketchup, ajvár, pindjur, vagy pizzakrém. Hogy én ezekből milyeneket készítettem, remélem, lesz erőm, időm hamarosan leírni.

Az eMpszi étrendje szerint húsnapi étel. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése