Oldalak

2011. február 27., vasárnap

58. lépés: A kilavatlanság hizlal


Ezt a címet most leginkább magamnak írom azzal a szándékkal, hogy most fogjam nagyon rövidre a mondókámat, és menjek aludni, mert most értem haza egy nagyon jó, de igencsak fárasztó útról. Ezért a kommentekre is majd holnap válaszolok.


Mert a kialvatlanság tényleg hizlal. Hogy pontosan hogyan függ össze a két dolog tudni nem tudom csak tippelem. Hogy így van, ezt magamon tapasztaltam. Talán azért van, mert alváskor tisztul meg a szervezet a méreganyagoktól, és ha nem tud eléggé megtisztulni, akkor nem engedi el a védelmi zsírt. De lehet, hogy ez butaság. Aztán az is van, hogy alváskor áll helyre a kellő energiaszintünk. És ha nem pihenjük ki magunkat, akkor az energiahiányos állapoton valahogy ösztönösen az evéssel akarunk segíteni (ha már elegendő alvásra nincs módunk. Az tény, hogy ha fáradt vagyok, többet eszem. Ezért is neveztem magam fáradtságevőnek. Ha fáradt vagyok, mindig erős késztetést érzek az evésre. És ha ilyenkor elkezdek enni, akkor túleszem magam. És azt is megfigyelem annak idején, hogy hosszabb kialvatlan szakaszok idején soha nem lett kisebb a szám a mérlegen, mint előző héten volt. 
Nektek milyen tapasztalataitok vannak erről? 
Húsnapra:


Tavaszváró téli saláta

Hozzávalók: 1 jégsaláta, 1 sárgarépa, kevés lilakáposzta, 5 dkg húsos füstölt szalonna, 5 dkg füstölt kolbász, 1 fej lilahagyma, 2-3 csiperke gomba . 4 keményre főtt tojás, 1 marék dió apróra vágva, 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöldje.
Az öntethez: 2 kanál olaj (fele olíva fele szőlőmagolaj), 1 kanál balzsamecet 1 kanál mustár, só, bors.
Elkészítése: A salátát apróra tépjük, a sárgarépát lereszeljük, a káposztát nagyon vékony csíkikra vágjuk. Összekeverjük.
A húsos szalonnát hajszálvékony szeletekre majd csíkokra vágjuk, a füstölt kolbászt egészen kicsi darabokra aprítjuk, a gombát felszeleteljük, a hagymát apróra vágjuk.
A mustárhoz hozzákeverjük az olajat, az ecetet, sózzuk borsozzuk.
Kiolvasztjuk a szalonnal zsírját, megpirítjuk rajta a gombát, a hagymát és a kolbászt is.
Tálalás: A salátát adagonként tányérra rendezzük, meglocsoljuk az öntettel, a tojásokat hosszában nyolcba vágjuk és a saláta köré rendezzük, a tetejére halmozzuk a sültszalonnát-kolbászt. Megszórjuk dióval és petrezselyemzölddel. Egy szerelt pirítóst adhatunk mellé.

Az 58. lépésben a kellő mennyiségű alvást propagáltam, mert az a meggyőződésem, hogy a kialvatlanság hizlal.

Holnap folytatjuk.

8 megjegyzés:

  1. A franc ezt a szóellenőrzést...elszállt amit írtam :(

    VálaszTörlés
  2. Sajnos nem tudok mit irni a kerdesre.
    Pedig szeretnek, de soha nem figyeltem meg magamat ilyen szempontbol.

    Az eteled ismet gyonyoru! :-)
    Es holnap mar marcius! :-)

    Eredmenyes, szep hetet Mindenkinek! :-)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép, eredményes hetet kívánok én is mindannyiotoknak. :)

    VálaszTörlés
  4. az enyhe nyugtató is hizlal, amivel igyekeznek az álmatlanságot kezelni az orvosok. Ha több óra hosszát vagyunk fenn, legalább egy plusz étkezés ,, becsúszik''. én gyakran reggel 4-5 órakor felébredek, ilyenkor 6 óra körül elsétálok a piacra, tehát gyaloglok, veszek 1-2 narancsot vagy ilyesmit. tudom, nem a legjobb módszer, de okosabbat nem tudok kitalálni.

    VálaszTörlés
  5. Én sem figyeltem ezt meg eddig. De úgy gondolom én is, hogy több fenntlét több evést jelenthet, tehát kilókat is pluszban.

    Velem most viszont madarat lehetne fogatni:D, mert ugyan csak holnap vagy holnapután reggel van a "hivatalos" méretkezési napom (attól függően, hogy víznapot tartok-e holnap vagy sem, de azt hiszem, megtartom) ma mérlegre pattantam, hogy meglássam a két húsnapnak és a hétvégi cseppet sem éhezős napjaimnak az eredményét, és már most 69-et mutatott!!! :):):)
    Jól kezdődik a hetem, remélem, meg is marad ilyennek.:)
    Mindenkinek szép napokat kívánok!

    VálaszTörlés
  6. Ha nem is jövök minden nap, utólag elolvasgatok mindent. A maihoz annyit fűznék, ha fáradt vagyok, segit a csoki. Vagyis ilyenkor ennem kell valamit, ami energiát ad. A konyhamalac szerephez meg annyit főznék, hogy sokszor adom a kutyának,cicának a maradékot, de ebben a gazdasági helyzetben, amikor minden olyan drága, nem dobok ki semmit, inkább megeszem, még akkor is ha nem fér bele a napba. Ezért is már napok óta nem csinálom a szétválasztást, eszem ami itthon van. ÉS érdekes, ha nem is fogytam most, de nem is hiztam. Március az ujrakezdés ideje lesz. sziasztok

    VálaszTörlés
  7. m.k. Az álmatlanság nagyon megnehezíti az ember életét. Érdemes megkeresni az okát. És szerintem nagyon is jó módszer sétálni reggelente, ha erre mód van. Én nem tartom nagyon korainak ezt az ébredést. Én minden reggel ötkor kelek. Nekem ez jó.

    sedith, veled örülök! :)

    Kati, jó, hogy jöttél! :)

    "ha fáradt vagyok, segit a csoki. Vagyis ilyenkor ennem kell valamit, ami energiát ad." -írod. Erről beszélek. Én is így élem meg, de most már inkább igyekszem pihenni, ha fáradt vagyok és egy módom van rá, mert az sokkal hasznosabb.

    VálaszTörlés
  8. Kialvatlanság??Szőrnyű!!
    Amikor megszültem a kislányomat sokat éjszakáztam,és reggelre teljesen kivoltam!!
    Csak úgy tudtam magam fenntartani,hogy ettem.Reggeliztem,délelőtt séta közben valami is pékárú,utána az ebéd majd ismét séta és ismét 1 túrótudi majd a vacsi.Ez ment sokáig!!
    Terhesség alatt nem sokat híztam / terhességi cukrom lett!!/,de utána??.....
    Mikor a korházból kiengedtek szinte annyi volt a súlyom mint terhességen elején.
    Biztos ti is voltatok már úgy,hogy csinálod a napi teendőidet és azt veszed észre,hogy belülről alszol!!Velem ez sokszor megesett a kimerülségtől!!

    VálaszTörlés