Oldalak

2011. március 28., hétfő

87. lépés: Nézzük, mi a helyzet…


Pénteken lesz kilencvenedik napja, hogy itt lépegetünk ezzel a bloggal. Szombaton meg újból víznap. Szinte hihetetlen, hogy ilyen gyorsan múlik az idő. Vagy legalább is nekem elég közelinek tűnik még a karácsony, hát még az újév, amikor ezt a sorozatot elkezdtem. 90 nap az egynegyed év. De úgy egyébként nem korszakhatár. Nem 90 napos diéta ez, mint már oly sokszor mondtam, de mégis jó lenne egy összegzés ebből az alkalomból. Látom a statisztikából, hogy hány látogatója van a blognak, vannak rendszeres kommentelők, néhányan írtak személyes levelet, és pár emberrel találkoztam is az olvasók közül. Mégis nagyon örülnék neki, ha kapnék néhány szót, hogy milyen volt eddig az együtt töltött idő, mi volt, amit segített, mi lenne, ami még segíteni tudna. Tájékozódnék ebből, hogy mi lenne a leghasznosabb útirány.

Most mondjuk, kedves Olvasóm, személyesen hozzád szólok. Igen, hozzád. Te például belenéztél a tükörbe mostanában? Milyennek látod azt az embert, aki visszanéz rád? Tudod már egy kicsi jobban szeretni, mint három hónapja? Jobban érted már, mint annak előtte? Figyelsz rá egy kicsit? El tudod fogadni, hogy milyen nagyszerű és szeretetre méltó teremtmény? És azt, hogy van helye a világban? (Éppen annyi amennyire szüksége van.) És hogy az ő fénye nélkül a közös világunk lenne sötétebb? Figyelsz már rá annyira, hogy meg tudod különböztetni az érzéseket gyomortájon? Van már rendes napirended, ritmusa az életednek, ami könnyebbséget ad? Írnál néhány szót kommentben vagy pszichowellness@gmail.com-ra ? Milyen volt ez az elmúlt negyedév? Mit hozott? Mit vitt el?


Itt a blogon továbbra is igyekszem a megkezdett úton haladni. Hogy minden teljesen változatlan marad-e nem tudom. Lehet, hogy mard, lehet, hogy nem. Ha lesz jobb ötletem, akkor másként lesz, ha nem jut eszembe jobb, akkor így marad ez a blog. Majd meglátjuk.
Húsnélküli húsnapra



Már megint zöldek, és egy ideig még mindig azok. Sőt, vad zöldek! :) Voltam az közeli patakparton és ott szedtem vadsnidlinget és fiatal csalánt.

Vadsnidlinges töltött tojás sóskás csalánmártássa

 

Vadsnidlinges töltött tojás
Hozzávalók: 8 főtt tojás, 1 csokor vadsnidling, 10-15 medvehagyma-levél 1 csokor petrezselyemzöldje. 2 evőkanál mustár, 2 kanál olaj, só, bors.
Elkészítése: A tojásokat hosszában félbevágjuk, kivesszük a sárgáját és egy keverőtálban összetörjük, az apróra vágott zöldekkel, az olajjal, a fűszerekkel jól kikeverjük, és visszatöltjük a fehérjékbe.

Sóskás csalánmártás
Hozzávalók: 15 dkg friss csalánhajtás, 15 dkg sóskalevél, (mindkét zöld vastagabb szárrészek nélkül.) 5 dkg vaj, 1 evőkanál liszt, 4 evőkanál tejföl, 5 dl víz, fél citrom leve, 1 csapott evőkanál méz, só, bors.
Elkészítése: A zöldeket megmossuk, a vastagabb szárrészeket eltávolítjuk, és késszel összevágjuk. A vajat felolvasztjuk és fonnyadásig pároljuk benne a zöldeket, ráhintjük a lisztet jól összekeverjük, kicsit megpirítjuk. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a tejfölt és botmixerrel pépesíteni kezdjük. Apránként hozzáadagoljuk a vizet is. Sózzuk, borsozzuk. Visszatesszük a tűzre, és állandó keverés mellett mártás sűrűségűre főzzük (forrástól számított kb. 5 perc alatt). Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a mézet és a citromot. „Beállítjuk az ízét”. A tojással tálaljuk.


A 87. lépésben arról volt szó, hogy az első negyedéves út után érdemes egy kis összegzést készíteni. Hamarosan odaérünk. Készüljön ez minél többünk gondolataival! Ha gondolod, máris elkezdhetsz írni nekem pár szót. :)

Holnap folytatjuk.

2 megjegyzés:

  1. Sajnalom, hogy kozeledik a 90. nap.
    Renegeteg "szellemi taplalekkal" volt megfuszerezve a napi bejegyzes. Sikerult uj etelekkel megismerkednem, amik eddig kimaradtak az eletembol. De most mar ezeket az uj izeket is hasznalom es szeretem.
    A kozel 3 honap alatt 9 kiloval lettem konnyebb. Amikor tukorbe nezek latom ugyan a valtozast, de azt is latom, hogy meg hosszu az ut, ami a celhoz vezet. Szerencsere kenyelmesen, nem vasfegyelemmel elem a napjaimat. Idonkent ha olyan esemeny van az eletunkben egy pici kisiklast megengedek magamnak, igy nem erzem "fogolynak" magamat, hanem a szabadsag erzeset birtokolhatom.
    Ugy erzem Gyongyi ebben a 90 napban mindent leirtal, ami segit elerni a kivant testsulyt.
    Koszonettel tartozom a rengeteg biztatasert, a tapasztalatokra alapozott modszerert.
    Remelem sok tulsulyos ember felfedezi ezt a modszert es eredmenyesen alkalmazza az eleteben!

    VálaszTörlés
  2. Ircsike, ez nagyon szép eredmény. Örülj neki, és várlak továbbra is. :)

    VálaszTörlés