Oldalak

2012. január 2., hétfő

Pórés szűzpecsenye


Úgy alakult, hogy volt egy szűzpecsenye a hűtőben, meg néhány póréhagyma a spájzban. Némi ünnepi maradék mellé jó ötletnek bizonyult ez az összeállítás. Gyors, egyszerű, de igen ízletes étel lett ebből a két összetevőből. 

Hozzávalók: 4 kisebb  póréhagyma, 1 szűzpecsenye, 8 dkg vaj, só, bors, 4 gerezd fokhagyma.
Elkészítése: A pórét karikákra, a húst ujjnyi szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk.  A vajat felolvasztjuk. Belezúzzuk a fokhagymát, a hústallérok mindkét oldalát pár perc alatt megpirítjuk. Félretesszük, és ugyanebben az edényben és zsiradékban megpároljuk a pórét, majd a húst is hozzáadjuk, és még egyszer átforrósítjuk. 

Az eMpszi étrendje szerint húsnapra ajánlott. Az ételtársításra nem figyelő családtagok pirított krumplit ettek hozzá.

4 megjegyzés:

  1. Ez egy fincsi kaja, ennél jobbat és egyszerűbbet el sem lehet képzelni.

    VálaszTörlés
  2. Örömteljes Boldog Új Évet kívánok!

    VálaszTörlés
  3. Alíz, ízlett, az már igaz... :)

    Jutka, köszönöm, és viszont kívánom. :)

    VálaszTörlés