Kaptunk két gyönge kis tököt. Éppen ideális rántott töknek. Amikor még ennyire zsenge a tök, nem szoktam kikaparni a magházát, hanem csak meghámozom, felszeletelem, besózom.
Aztán hagyományos módon bepanírozom. Előbb lisztbe majd felvert egész tojásba végül prézlibe mártom. Bő, forró zsiradékban kisütöm.
Ehetünk hozzá sült krumplit, rizst, mindenféle salátát. Most éppen kölest főztem mellé és párolt káposztát. De ezekről majd legközelebb írok.
Gévagombás csalánleves medvehagyma zöldterméssel
-
A leves főbb alkotóiban csak vadon gyűjtött hozzávalókból készült. A
gévagomba és a csalán nem ritka fajok. Csalán mindig és mindenhol van, de
érdemes f...
5 órája
Nagyon guszta. Én pont rántott padlizsán készítettem, de egy tököt is szívesen bevállalnék
VálaszTörlésÉn sem kaparom ki a magházat....viszont a panirozásnak egy zseniális módját tanultam meg a barátnőmtől, azóta azt alkalmazom. :)
VálaszTörlésBianka, több hasonlóságot is felfedezhetünk. :)
VálaszTörlésVízicsibe, elárulod? :)