Oldalak

2011. február 1., kedd

32. lépés: Húzd ki magad!




Február van. Letelt az első klubos hónap. Lehet, hogy valami korszakalkotót kellene írnom, de nem szeretem így a folyamat közben korszakokra osztani a dolgokat. A korszakok mindig csak utólag derülnek ki. Beszéljünk inkább arról ma, hogy reggel Mandynál találtam ezt az idézetet. Nagyon megörültem neki, mert már régen készülök szóbahozni valami ilyesmit. Nos, először az idézet:
" Még nem járok ide elég régen ahhoz, hogy ne legyen korrigálnivaló az alakomon,[...] viszont megtanultam szépen tartani magam, és ez már önmagában felér egy plasztikai műtéttel. Amikor végigvonulok az utcán, a pasasok nem győznek mindenféléket utánam hörögni, és ha megfordulok, nem rettennek meg a fejemtől, mely annyi idős, amennyi, mivel az arcom is ragyog, mióta megférek magamban a bőrömben. És tudjátok mit?! Hogy végképp jól érezzem magam, ezentúl azt fogom kajálni, amit szeretek!"( Fable Tűzvarázs)
Be kell vallanom, nem vagyok elég tájékozott az írónő munkásságában (nem ismerem pl. ezt a regényt sem, és így nem tudom, a szereplő mondatának körülményeit, de így ennyi is elindított bennem gondolatsor, eszembe juttatta, hogy jó lenne, ha erről is beszélnénk.
Miről is? Arról, hogy „megtanultam szépen tartani magam, és ez már önmagában felér egy plasztikai műtéttel”. Aki eddig még nem gondolt ilyesmire, éppen ideje, hogy maga is megtapasztalja azt a kiváló érzést, hogy a testtartásunk mennyire visszahat a hangulatunkra, mennyire befolyásolja az önbecsülésünket, és a viselkedésünket. A viselkedésünk pedig hat a környezetünkre. A környezetünk pedig visszahat ránk. Így ha elindítunk egy pozitív változást egy felfelé vivő spirálba kerülünk.
Ha az ember kihúzza magát, magasabb és vékonyabb ember lesz belőle. Ugyanaz az ember kategóriákkal szebb lesz csupán azáltal, ha úgy tartja magát, mint egy királynő ahelyett, hogy úgy állna, mint egy megfáradt gorilla. Álljunk a tükör elé, és lássuk a saját szemünkkel!

Holnap gyümölcsnap. És holnapután víznap. Azért írom, hogy ráhangolódhasson, aki szeretne. De ha még nincs itt az ideje, az sem baj. De erről majd holnap beszélünk. 

Kivikrém mézes mákkal és vörösáfonyával

Hozzávalók: Kivi, méz, mák, vörösáfonya
Elkészítése: A mákot ledaráljuk, annyi mézet keverünk hozzá, amennyit "felvesz", egy pohár aljára halmozzuk. A kivit botmixerrel pépesítjük, és a mára tesszük Vörösáfonyával díszítjük.

Kivi- és narancskrém 

Hozzávalók: Kivi, narancs, mézes mák, és vörösáfonya.
Elkészítése: A kivit és a narancsot egy szelet kivételével (melyet elteszünk a díszítéshez) pépesítjük. Rétegesen elosztjuk a gyümölcsöket a pohárban.  A mézes mákból egy kis golyót formálunk és a pohár krém tetejére tesszük. A meghagyott narancsszelettel és vörösáfonyával díszítjük a poharat. 

Narancsos mézes mák licsivel

A darált mákot mézzel és pépesített naranccsal összekeverjük, meghámozott licsivel tálaljuk. 

A 32. lépésben arról beszéltünk, hogy akár a testtartásunkkal is nagyon sokat alakíthatunk a mindennapjainkon. A testtartás visszahat a közérzetünkre, a közérzetünk a környezetünkre, a környezetünk pedig ránk.


Holnap folytatjuk.

5 megjegyzés:

  1. "Húzd ki magad!" Ezt a mondatot eleg gyakran kell mondanom magamnak. Remelem valamikor megszokom az egyenes testtartast, mert egyenes hattal, vallal meg a Vilag is szebbe valik!:)

    Meseszepek ezek a gyumolcsos varazslatok.
    Igy inditani egy napot...mar megerte felebredni!:)

    VálaszTörlés
  2. És ha mosolygunk az emberekre, akkor azok is visszamosolyognak ! Idegenek is. És mindenki úgy érzi, hogy csupa kedves emberrel van körülvéve. És kedvesebb lesz ő is másokkal, és ez megy körbe-körbe.
    Rádióban pediglen zenét kell hallgatni reggelente, nem híreket. Mert egyes férjek felhúzzák magukat a rádión, aztán egész nap, de délelőtt biztos, mogorvák. És én aztat nem szeressem:):)

    VálaszTörlés
  3. Szeretek kihúzva járni. :) Szeretek mosolyogni is az emberekre. :)
    Van egy ismerősöm, tényleg úgy jár mint egy királynő. Ő nem megy, ő _vonul_. :)
    Erre büszke is...tényleg egy jelenség, ahogy megy/vonul az utcán. Mindig jókedvem lesz tőle. Igazság van abban, hogy ez a tartás karcsúsít, mert rajta is van fognivaló, de ez érdekes soha nem jut eszembe, amikor látom. :) Inkább csak az, mennyire magabiztos. :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szeretem olvasni az írásaid, sokat tanulhat belőle az ember!
    Kérlek nézz be hozzánk, vár rád egy meglepi:))

    VálaszTörlés
  5. Kedves Liza! Köszönöm, hogy gondoltál rám!
    Holnap lesz egy kis időm - remélem -, akkor... :)

    Kedves Mindannyian, ma megint csak így kutyafuttában köszönök mindenkinek. De nem a mennyiség számít - ugye? :) :) :)

    VálaszTörlés