Oldalak

2011. február 3., csütörtök

Kreatív blogger


Majdnem pontosan egy éve kaptam ezt a díjat először a honlapom blogjára. Most Liza gondolt rám ez ügyben. Jólesik a kedves, pozitív vélemény. Örülök is neki, de sajnos csak részben tudom teljesíteni a kötelezettségeket.

A díjjal járó kötelezettségek:

  • 1. Meg kell köszönnöm a díjat annak, aki gondolt rám és küldte.
  • 2. A logót ki kell tennem a blogomba.
  • 3. Be kell linkelnem azt, akitől kaptam.
  • 4. Írni kell magamról 7 dolgot.
  • 5. Tovább kell adnom a kitüntetést másik 7 blog társamnak.
  • 6. Be kell linkelnem őket.
  • 7. Megjegyzést kell hagynom náluk, hogy tudjanak a díjazásról.
És ahogy eleget teszek neki:

1. Köszönöm, Liza! Nagyon kedves vagy, hogy gondoltál rám. :)
2. A logót kitettem.  
3. Belinkelem ide Lizát: http://receptek-liza.blogspot.com/
4. Idő szűkében (egy pici aktualizálással) idemásolom, amit tavaly a másik blogba írtam.  

Tehát a 7 dolog rólam: 

1. Feleség, családanya, falusi (Egerág, Baranya megye) tanár. vagyok. (Igazából inkább csak faluban tanító, falun élő, s nem igazi falusi. Mert itt a faluban lakunk ugyan már több, mint 15 éve, de nem sikerült falusivá lennem, pedig szerettem volna. De nyilván nem is kell, hogy az legyek. Bizonyára más utam van, másként szól a személyes történetem.)

2. Kövér asszony voltam. Meguntam, hogy az legyek. És megtaláltam a módját, hogy hogyan ne legyek az. Most már nem vagyok kövér, igaz sovány sem. Olyan, amilyen jó nekem. És hogy hogyan csináltam, mindenkinek szívesen megmutatom. Kibővült a hivatásom. Már nem csak magyar, hanem „ideális testsúly szakos” tanár is vagyok.

3. A fiaim már nagyok. Budapesten élnek. Az idősebb már phd-hallgató,  és egy agykutató-csoportban dolgozik mérnök-informatikusként, a fiatalabb most januárban szerezte meg a vegyészmérnöki diplomáját, s most fél évig Norvégiában ismerkedik a világgal. Ritkán vannak itthon, a fiúk így egy egész másfajta énem is kifejlődik a családanyaság mellett. Szép csendben coach-csá válok. Azt hiszem, mindig is ezt szerettem volna. Ez még annál is jobb, mint ha tanár az ember.

4. Szenvedélyem a gyémántcsiszolás. Az, hogy a bennünk rejlő csiszolatlan gyémántot segítsek briliánssá formálni mindannak, aki ehhez tőlem kér segítséget. Legyen az gyerek az iskolában, vagy felnőtt akárhol, amerre járok: előadáson, tanfolyamon, táborban, személyes beszélgetésben,  és most itt ebben a blogban is. Szenzációsan jó dolog látni egy emberen a kedvező változást, azt, ha ténykedésem nyomán egy kicsit több lesz az öröm a világban. A leggyönyörűbb hivatás az öröm szálláscsinálójának, prófétájának  lenni.

5. A tanárképzős, közoktatási vezetős és PTE-s végzettségeim és az élet iskolájában szerzett gyémántcsiszoló tudásom mellé még szeretem egy NLP-mesteri képesítést is.

6. Pszichowellness szóval szoktam mondani a gyémántcsiszolást, mert ezt a szót kezdetben csak én használtam (most már látom máshol is.), és így talán felfigyelnek rá az emberek. Írtam egy könyvet is: Fogyókúra helyett pszichowellness a címe. Meg az Erdélyi Konyha c. újságban is van egy ilyen című rovatom. És ilyen címmel szerveztem tanfolyamot, tábort fogyókúra helyett. Most meg ezen a blogon pszichowellnesselek, és személyesen is beszélgetek ebben a témában emberekkel.

7. Elmúltam ötvenéves. Élvezem ezt az életkort. Még negyven aktív évet tervezek magamnak ebben a gyémántcsiszoló programban, aztán nyugdíjba megyek, és már csak szemlélődni fogok.


A további kötelezettségekre sajnos nem jut már az időmből. Annyira örülök neki, hogy a statisztika szerint viszonylag sok tagja van a klubnak. Jó lenne, ha többet tudhatnék mindenkiről, több időt itt tölthetnék,de be kell érnem ennyivel.

A mai napra nagyon sok sikert, kitartást kívánok, és nagyon jó élményeket. 
Este jövök a holnapra szóló ajánlataimmal. 
Szép napot mindenkinek! 
:)

9 megjegyzés:

  1. Gratulálok a Díjhoz!!!
    Nagyon is megérdemled!!!
    Köszönök mindent, nekem eddig nagyon sokat segítettél!!!
    Ja és nekem a múlt havi végeredményem -3 kg volt!!
    További szép napot!!

    VálaszTörlés
  2. Hógolyó, köszönöm!
    Ez jó eredmény! :) Remélem, továbbra is hasznodra leszek.

    VálaszTörlés
  3. Én is köszönök mindent.
    Januári eredményem nekem is -3 kg.

    VálaszTörlés
  4. Kati, ez jó ütem. A türelem és a kitartás meghozza a gyümölcsét.

    VálaszTörlés
  5. Jó estét mindenkinek!Írtatok többen az eredményekről,nekem ez -2kg januárra és ,most 3 napig csak a reggeli gyümölcsöt tudom tartani.de vasárnap folytatom biztosan. Szörnyü napom volt a már említett tovább képzés ,ami 3 napos és bosszantó időrablás nagyrészt.Próbálom magam nem felhúzni ezen!

    VálaszTörlés
  6. Megerdemled a dijat! :) Gratulalok! :)

    Az en gyemantomrol kicsit tobb, mint 4 kg csiszoldott le a modszereddel januar 1 ota!:)
    Igaz meg boven van csiszolnivalo, de jo uton haladok es nagyon szepen koszonom a sok segitseget!

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm a módszert, hatásos, én is elmondhatom.
    Ircsike szavaival élve, az én gyémántom is csiszolódik, hála legyen érte. A betegségnek köszönhetően most - 9 kg-nál tartok, de ha ez nem jött volna közbe, akkor -5 kg lenne az elért eredmény.
    Most nagyon gyenge vagyok még, így többször bukdácsolok az élet rögös útján. Ma reggel úgy fogalmaztam meg, hogy a zarándoklatom során ( elméletben most én a Camino-t járom) elérkeztem egy nagyváros csillogó kirakataihoz. Meg-meg állok...sétálgatok...de nem felejtem el, hogy az utan végcélja Santiago de Compostella-ban van.
    Csak most kicsit pihenek még, sétálgatok, nézelődöm...aztán ahogy erőre kapok, megyek tovább.

    VálaszTörlés
  8. Vízicsibe, azzal a gondolattal ébredtem ma, hogy nem nem válaszoltam erre a kommentedre, pedig kellett volna.
    Szóval: Mindenképpen pihenj mindenféle értelemben,úgy ahogy írtad!!! Nagyon sok a 9 kg. Meg kell szoknod. Örülj nagyon, hogy ilyen jó eredményed van, és engedd meg a testednek, hogy megszokja az új helyzetet! Annyira melletted vagyok, csak nem vagyok valami áradozós típus.

    Ircsike! Tökéletes az eredményed! Nagyon jól csinálod. Ha figyelsz magadra, te tudod a legjobb tanácsot adni magadnak. Nem próbálok itt okoskodni.

    Juli, amin nem tudunk változtatni, azon kár felhúznunk magunkat. (Tudom, nem könnyű, mert hihetetlen idegesítő tud lenni, ha az időnket rabolják semmi haszon fejében.)
    Én úgy gondolom, hogy ez az eredmény jó, mert ugyebár nem kilókban mérjük az eredményt, Bár még úgy is jó. :) Hiszen itt a testtömeg csak jel. Az az igazi eredmény, hogy jobban figyelsz magadra. És ez a lényeg! A többi következmény. És a fizikai eredmény is meglesz, úgy ahogy szeretnéd, ha kitart a türelmed.

    Hógolyó, bár már neked egyszer írtam: de mondom még egyszer: olyan az eredményed, mint a nagykönyven! :)

    VálaszTörlés
  9. Köszönöm M! Nagyon vártam a válaszod. :)
    Akkor jól érzem, hogy most kicsit lassítanom kell.
    Nem tudtam jól elmondani, de annyira nem jó a közérzetem 2 hete már, küzdök de érzem, pihenni kellene, nagyon, valahol utolérni önmagam. Fáradt vagyok állandóan és türelmetlen...nagyon szeretném jól csinálni, de érzem, hogy most kicsit kicsúszott a lábam alól a talaj.

    VálaszTörlés