Oldalak

2011. március 4., péntek

63. lépés: Víznap után

 
Nos, hogy sikerült a víznap? Aki még este olvassa ezeket a sorokat, ha eddig kitartott, már tartson ki végig. Szerintem jólesik ilyenkor egy jó kis fürdő. Én legalább is mindig jobban fázom víznapon. Talán ez a legkellemetlenebb számomra, hiszen egyébként is elég fagyos vagyok. Érdemes lenne felírni a víznapi tapasztalatokat. Később hasznos lehet. 

Ha meg mégsem víznapoztál, az sem baj. Mondtam már, de most is mondom, hogy víznapot tartani nem a súlycsökkenés miatt érdemes. Persze, kevesebbet mutat a mérleg, az igaz. De igazi hozadéka önismeretből van ennek a napnak. Meg talán még ennél is nagyobb haszna, hogy megtapasztaljuk, hogy egy napig nem enni, nem jelent nagy problémát. És ettől a tapasztalattól leginkább a szabadságérzetünk nő. Megváltozik az evéshez, az ételhez való viszonyunk. 

És holnap húsnap. A blogon ez lesz az utolsó húsos húsnap húsvétig. Talán nem ezt az ételt kellene feltennem, ami most itt következni fog, de igazából nem sok van raktáron, amiből válogathatok. Ma én is megtartottam a víznapot, igaz, főztem a családnak, de fényképezni nem volt időm. Úgyhogy most legyen ez a káposzta. De ha van otthon alapanyag, akkor inkább valami könnyebbet lenne érdemes enni víznap után. 

Aki nem tartott víznapot, annak is javaslom a húsnapot, ha együtt akar haladni a bloggal. Két húsnap egymás után igazán belefér, főként így, hogy hosszabb húsmentes időszak a terv.

Húsnapra

Rakott savanyúkáposzta 


Hozzávalók: 1 kg savanyúkáposzta, 0,5 kg darált sertéshús, 10 dkg vékony karikára vágott füstölt kolbász, 10 dkg kis apróra vágott húsos füstölt szalonna, 2 dl tejföl+ a tálaláshoz, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, 2 kiskanál vaj.

Elkészítése: A hagymát apróra vágjuk, és a vajon párolni kezdjük. Hozzáadjuk a darált húst, fűszerezzük, és alaposan átpároljuk, amíg a hús a levét elfövi.
A savanyúkáposztát szükség szerint átmossuk. Egy tűzálló tálat kivajazunk, a káposzta felét beletesszük, erre kerül fűszeres, párolt darált hús, erre a kolbászkarikákat tesszük, majd a káposzta másik felét. Rásimítjuk a tejfölt, és megrakjuk a kis szalonnadarabkákkal. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a szalonna megpirul az étel tetején.  Tálaláskor még egy kis tejfölt adhatunk mellé. Télire eltett pritamin paprika is illik hozzá.


A 63. lépésben azt javasoltam, hogy gondoljuk át a víznap tapasztalatait, jegyezzük le az ezzel kapcsolatos gondolatainkat, és együnk valami kedvünkre való húsételt holnap!


Holnap folytatjuk.

5 megjegyzés:

  1. Sok gondolatom volt ma....majd leírom. :)

    VálaszTörlés
  2. Igen, én is fázom, ezt nem szeretem. Este felé már olyan eufórikus érzés kapott el, hogy micsoda ügyes vagyok!
    Jó volt, örülök, de jó lesz holnap enni valamit. A tevékenység mint olyan, az hiányzott.

    VálaszTörlés
  3. Szivbol gratulalok Mindenkinek, aki hosiesen vegigcsinalta a viznapot. Igazan buszke lehet magara! Mert megerdemli! :-)
    Talan a kovetkezo viznap nalam is osszejon.

    Vidam, szep hetveget Mindenkinek! :-)

    VálaszTörlés
  4. Te is külön főzöl a családnak? hétfőn műtenek, utána lassan ehetek majd olyasmit is, amit eddig nem -- hisz a blogomban látható, olvasható ételek többségét szeretteim kóstolták csak -- de nem fogok visszatérni a régi étrendhez. A KÓRHÁZBÓL KIJÖVET UTÁN AZ 1. LÉPÉSTŐL ELOLVASOM MÉG EGYSZER MINDAZT, AMIT ÍRTÁL. Eddig is figyelmes olvasód voltam, de még egyszer átolvasom, átgondolom.

    VálaszTörlés
  5. m.k. a legjobbakat kívánom a hétfői műtétedhez, amit ilyenkor csak kívánni lehet.

    Írok majd arról, hogy hogyan lehet megoldani, hogy ne kelljen külön főzni.

    Várlak, gyerek minél előbb, ha valami kérdésed van, nagyon szívesen válaszolok, akár itt, akár privátban.

    Sok erőt, kitartás, holnapra, és az azt követő napokra. Várom a híreket rólad.

    VálaszTörlés