Oldalak

2011. március 11., péntek

70. lépés: A változatosság


Ma úgy alakult, hogy nem közvetlenül az iskolából jöttem haza, így az adódott, hogy a „kertek alatti” utat választottam hazafelé. Reménykedtem benne, hogy már nincs akkora sár, no, ebben csalódtam ugyan, de mégis megérte. Már attól, hogy nem a szokásos utat jártam, azt hozta magával, hogy nem magamba mélyedve rágódtam talán megoldhatatlan dolgokon, hanem kifelé figyeltem. Látszólag nincs mit nézni azon az úton, de mert olyan szemmel járok, hogy mindig észrevegyek valamit, amit lefényképezhetek az ún. terápiás-fényképezés projektemben :) , mindig találok is valamit. Erről a terápiás fényképezésről az öreg blogomban szoktam írni. Ezt a módszert kb. egy éve „találtam fel” azzal a céllal, hogy segítsem magam a kifelé figyelésben. Hajlamos vagyok ugyanis arra, hogy túl sok időt töltsek a gondolataimba merülve. De mivel elhatároztam, hogy minden nap csinálok egy fényképet valamiről, ami aznap tetszett, vagy egy olyan képet, amiről egy jó dolog eszembe jutott, ezért sokkal több időt kell eltöltenem a kifelé figyeléssel. És bátran elmondhatom, hogy igen jó hatással van rám ez a módszer. Mivel direkt vadászom a figyelemre méltó dolgokat, sokkal gazdagabbnak látom így a környezetemet. 


Nem voltam valami jól, amikor elindultam, de mire hazaértem ezen a nem szokványos úton, szinte kipihentem magam. A bennem lévő feszültség teljesen feloldódott. Eszembe is jutott, hogy olvastam már erről, hogy sokszor az is segít a hangulatunk javításában, ha ilyen apró szokatlanságokat csinálunk a hétköznapjainkban, mint hogy más úton megyünk haza, mint szoktunk, vagy már boltba tértünk be, mint egyébként. Nos, nálam ez bevált mint lazító, hangulatjavító módszer. Ha találunk valamit, bármi apróság is legyen, amivel az evés helyett levezethetjük a feszültséget, jobban járunk, ha ezeket választjuk, mintha az apró falatok apró örömeivel.


Gyümölcsnapra

Variációk alma-grapefruit krémre

 
 A grapefruit-alma krém hozzávalói: 2 alma, 1 piros húsú grapefruit (ha nem szeretjük a keserűt, a hártyáját szedjük le!), 1 kiskanál méz, fél citrom, 1 kiskanál fahéj.
Gazdagítása: apróra vágott datolya, mazsola, virágpor. 

A gyümölcskrémbe itt mandarin mazsola és vörösáfonya került. 

Itt a gyümölcskrémben minden eddigi hozzávaló (datolya, mazsola, virágpor, mandarin, vörösáfonya együtt szerepel.)



A 70. lépésben arról beszélünk, hogy apró változatosságok is sokat javíthatnak a hangulatunkon, és ha ezek a javítják a hangulatunkat, akkor nem kell hangulatjavító evéshez folyamodnunk. 

Holnap folytatjuk.

4 megjegyzés:

  1. Ket evvel ezelott aprilisban tapasztaltam meg, hogy mennyit valtozik a taj egy napon belul is.
    Ugyanazon az uton delutan mar tobb zold novenyt lathattam, mint delelott es ez napi szinten mukodott. Szeretek kifele nezni, felfedezni a termeszet szepseget. Erdemes LATNI, mert ez is megsimogatja a lelkunket. Most, hogy valoban kozeleg a tavasz egyre tobb szepsegben lesz reszunk. Kibujnak az elso hagymas viragok, sarga ruhaba oltozik az aranyvesszo, de majd a magnolia is bemutatja lelegzetelallito szepseget.
    A lelki egeszseg hatalmas segitseg a testi egeszseg elereseben.

    Nagyon orulok Gyongyi, hogy mar jobban vagy es koszonom a fenseges gyumolcskompoziciokat is! :-)

    VálaszTörlés
  2. Sziasztok! Minden nap olvasom az irásokat, nagyon sokat tanulok belőle. Tetszik ez a fényképezős séta, tényleg annyi szép van körülöttünk, amit észre sem veszünk! Nagyon jó gondolat, hogy ne az evés legyen az örömforrás és a feszültséglevezetés eszköze.

    VálaszTörlés
  3. Akkor most terápiás céllal elmegyek egyet biciklizni. :)

    VálaszTörlés
  4. Ircsike, igen, én is úgy gondolom, hogy nagyon sokat segít.

    Kati, lehet az evés is öröm, sőt! De csak evésidőben, de akkor merünk neki örülni. :)

    Vízicsibe, gyönyörű idő volt a biciklizéshez.

    VálaszTörlés