Oldalak

2012. augusztus 4., szombat

Krumplileves színes fűszerekkel

Már máskor, talán többször is írtam a krumplilevesről. Az az alapélményem ezzel kapcsolatban, hogy nekem otthonról egészen mást jelentett a krumplileves, mint az, amit később a napköziben ehettem. Ha lehet eleve kétféle krumplileves, akkor miért ne lehetne több is? Szerintem ezerféle kigondolható. Most, hogy több fűszer is virágzik a kertben, az jutott eszembe, hogy legyen a virágoktól színes ez a leves.
Hozzávalók: 5 dkg vaj, 4 közepes krumpli, 2 gerezd fokhagyma, só, zöldfűszerek apróra vágva (kb. 2 evőkanálnyi) virágokkal(kakukkfű , borsikafű, zsálya, szurokfű, kerti borágó), (szárított) sáfrányos szeklice, 2 evőkanál tejföl.
Elkészítése: A vajat felolvasztjuk, belezúzzuk a fokhagymát, átkeverjük, majd a megtisztított, apróra vágott krumplit hozzáadjuk, megsózzuk, s addig pároljuk, amíg ehhez a saját leve elegendő, ekkor megszórjuk az apróra vágott zöldfűszerekkel, felengedjük bő egy liter vízzel. Addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul. Ekkor egy kevés levessel simára keverjük, felhígítjuk a tejfölt, majd a leveshez keverjük. Tálaláskor rászórjuk a színes fűszervirágokat.

Az eMpszi étrendje szerint zöldségnapi étel.

1 megjegyzés: