Oldalak

2012. december 2., vasárnap

Nyers céklakrém

A nyers sárgarépa-krémem általában sikert arat. Erről jutott eszembe, hogy valami hasonlót csinálok céklából. Nekem nagyon ízlik amit összehoztam.
Igaz, ami igaz, a cékla pépesítésének módszerét még tökéletesítenem kell. Ha ezt sikerül megoldanom, jó sok nyers céklát megeszem majd ezen a télen ebben a formában, az biztos.
Hozzávalók: 50 dkg nyers cékla (hámozva volt ennyi), 10 dkg vaj, 8 dkg (bolti) ecetes torma, só, őrölt kömény.
Elkészítése: A céklát meghámozzuk, apró lyukú reszelőn lereszeljük (vagy valami erre a feladatra alkalmas háztartási géppel pépesítjük). A vajat puhára olvasztjuk, belekeverjük a céklába a többi hozzávalóval együtt.
Pl. pirítós kenyérrel kiváló. 

Az eMpszi étrendjében ez a céklakrém önmagában semleges étel. Ehetjük húshoz is, szénhidrát tartalmú ételkehez is, akkor is, ha ügyelünk az ételtársításra.

4 megjegyzés: