Egy kis fej vöröshagymát, egy kiskanálnyi vajon elkezdtem párolni. Közben két kisebb krumplit meghámoztam és apróra összevágtam, mikor a hagyma már pirulni kezdett, megsóztam, s hozzáadtam az apróra vágott krumplit. Födő alatt kis víz hozzáadásával majdnem teljesen puhára pároltam a krumplit. Egy csokor (kb. 10-12 dkg) medvehagymát apróra vágtam, s a krumplihoz adtam. Egy kicsit megfonnyasztottam, majd hagytam hűlni. Mikor már nem volt forró, botmixerrel pépesítettem. Felengedtem kb. 1 liternyi mennyiségűre, és összeforraltam. Tálalás előtt egy kis citrommal ízesítettem. Levesgyöngy és pirított kenyérkocka egyaránt jó hozzá.
Gévagombás csalánleves medvehagyma zöldterméssel
-
A leves főbb alkotóiban csak vadon gyűjtött hozzávalókból készült. A
gévagomba és a csalán nem ritka fajok. Csalán mindig és mindenhol van, de
érdemes f...
14 órája
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése