Oldalak

2011. január 1., szombat

Start

Örömteli, ragyogó új évet kívánok!

Eljött 2011, és az ünnepélyes pillanat, hogy megnyitjuk a pszichowellness-konyha karcsúsító klubját, az egyszerűség kedvéért csak pkkk. :)

Isten hozott kedves idelátogató! Ma az indulás napja van, a nulladik nap!

Ha változni, változtatni akarsz, akkor jó helyen jársz. Sokallod a súlyod, a derékbőséged? Nos, ezen is lehet változtatni. Ha komolyan gondolod, akkor máris összeszedheted a hozzávalókat, hogy ezt a változást kifőzzük.

A legfontosabb hozzávaló a figyelem, a türelem, a rendszeresség, a jókedv, az öröm és az önbecsülés. Hogy nincs még mindez a spájzban? Nem baj. Nem holnapra készítjük a változás nagy lakomáját. Azt tervezem, nézzük meg, mi történik a következő éven! Mire megyünk, ha így főzünk?

A leghosszabb út is az első lépéssel kezdődik, és az első után jön a második, és csak lépésről lépésre tehetjük meg az utat. A térugrás még csak a fantasztikus filmekben létezik. Maradjuk most itt a Földön! A realitások talaján. Lássuk, mire megyünk, hová jutunk!

Minden nap egy recept és egy jótanács vár itt. Emlékezz: Sok kicsi sokra megy!

Nos, akkor kezdjük. Ma még étel nincs is, mert ma még legyen az, amit eddig főztél. De számtalan finomság és ötlet van itt a régebbi bejegyzésekben. Az elején csak ismerkedjünk!

Így elsőre elég, ha az első jótanácsomat megemészted. Ez a legfontosabb. Az a nulladik lépés, az alap, a nélkülözhetetlen hozzávaló. Amíg ezt nem sikerült beszerezned, addig főzhetsz, ehetsz bármit, az nem az eMpszi karcsúsító étrendje szerint lesz. De ha ez a hozzávaló benne van, minden étel karcsúsító étellé alakul.

A nagy titok, ez a varázslat pedig:

Jelöld ki a napi három evésidődet! Azt a három alkalmat, amikor egy-egy nap enni fogsz, ülve, nyugodtan, kényelmesen.

Hogy ez lehetetlen? Honnan tudod? Sokan mondták már, hogy náluk ez nem megvalósítható. Aztán mégis… Elkezdték jobban akarni… Akarod te eléggé a változást? Ha igen, akkor ezt az első és legfontosabb hozzávalót beszerzed. Van hozzá egy heted.

Ma estig annyi a teendő, hogy megtaláld ezt a három időpontot. Például reggeli 6 és 8 között (valamikor egy 15-20 perc), ebéd – mondjuk 12 és 2 között valamikor fél óra.,vacsora 5 és 7 között megint fél óra. Az általad kijelölt két órán belül valamikor. Te mondod meg. Csak tervezd meg a saját ritmusodhoz, írd le abba a kockás füzetbe. Aztán majd látjuk, jövök és folytatom. Szóval semmi több csak három időpont a kockás füzetbe. :) Várlak.

13 megjegyzés:

  1. Idopontok megjelolve..... kockas fuzet elkeszitve es mar ma inditok egy feherjenappal, mert ezt en igy terveztem. :-)
    Tudod en mar egyszer gyonyoruen lefogytam a Te modszereddel es nem is szedtem volna fel ezt a rengeteg zsirt.... de a csipoprotezis mutetem kemenyen beleszolt az eletembe. Igaz ez nem mentseg, nagyot hibaztam, de itt az uj lehetoseg, hogy buszke lehessek hamarosan az eredmenyre! :-)
    Akkor HAJRA MINDENKI! aki csak velunk tart!

    VálaszTörlés
  2. Boldog és Sikerekben Gazdag Új Évet Kívánok
    Sok sikert

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. Ircsike!
    Eljutunk majd az ételtársításig is, de egy kicsit távolabbról kezdem. Vagy úgy is mondhatnám, hogy mélyebbre ásom az alapot. Biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog. :)

    Bianka, neked is nagyon boldog új évet kívánok.
    Hamarosan újból írok ám recepteket is. :)

    VálaszTörlés
  5. Boldog Új Évet kívánok!Elkészítettem én is a kockás füzetet,csatlakozom hozzátok:Juli

    VálaszTörlés
  6. M! ugye, csatlakozhatok még a csoporthoz?
    Boldog új évet nektek!
    :)

    VálaszTörlés
  7. Juli! Örömmel látlak! :) Búék!

    oximoron! Noná!!!! És neked is boldog új évet!

    VálaszTörlés
  8. Kedves Gyöngyi!
    Insulinos cukros vagyok,minimum 20kg-ot kellene fogynom.
    Szerinted számomra is követhető a módszered?
    Üdvözlet és BÚÉK:B.Ági

    VálaszTörlés
  9. Ágika, sajnos nem tudok egyértelműen válaszolni a kérdésedre. Mindenki másként reagál a változásokra. És a te helyzeted nagy körültekintést igényel. Az egészen biztos, hogy az önmegfigyelés, a rendszeresség, a magunkra fordított gondoskodó figyelem mindenkinek használ. És az biztos, hogy neked is hasznodra lesz. Az étkezési szokásaid változtatásánál nagyon finoman, a szokásosnál sokkal jobban figyelve a tested reakcióit tudod kitapasztalni, hogy mi a leghasznosabb neked. Mindenképpen beszélj az orvosoddal, hogy ő mit javasol.
    Azért gyere, és olvasd el majd, amiket írok. A túlsúlynak csak egy oka a táplálkozás. Az egyéb okokról még sok szó esik itt később.
    Várlak továbbra is, és örülnék, ha megosztanád velünk a megfigyelésidet, tapasztalataidat.
    Neked is búék! :)
    Gyöngyi

    VálaszTörlés
  10. Kicsit későn vettem észre, de én is szeretnék társulni :) Hamar előveszem a kockás füzetek, hogy utolérjelek benneteket. Kérdés: terhesen is követhető az étrend?
    BUÉK!

    VálaszTörlés
  11. Zita, szeretettel köszöntelek! :)
    Úgy gondolom, hogy a legtöbb tanácsom a kismamáknak kifejezetten hasznos. DE! Ebben az esetben fokozottan érvényes, hogy nagyon-nagyon kell figyelnünk önmagunkra. Odafigyeléssel meg tudjuk tanulni értelmezni a testünk jelzéseit.
    Az étrendben az evésidők (rendszeresség!) az ételtársítás mindenképpen követhető, a minőségi ételek fogyasztása, a "műanyag kaja" mellőzése és a kiegyensúlyozott táplálkozás pedig direkt követelmény. Szerintem a gyümölcsreggeli is jó lehet, de akkor csináld, ha valóban jólesik. A gyümölcsnapot nem ajánlom, de megtiltani sem tiltanám meg. Az legyen a vezérfonalad, hogy legjobb körülményeket igyekezz biztosítani a kisbabának, és most itt az ő legjobb körülménye nem más, mint a TE legjobb közérzeted.
    :)

    VálaszTörlés
  12. Érdeklődve olvasom én is az itt leírtakat, de már a legelején fennakadtam.
    Ugyanis három műszakban dolgozom (hol délelőtt, hol délután, hol éjszaka), így egy kicsit nehéz lesz kijelölnöm fix étkezési időket...

    VálaszTörlés
  13. Kedves Katalin, ez igazán fogós kérdés. Az éjszakai műszakkal kapcsolatban nincsenek tapasztalataim. Olyanok sem, hogy hogyan alkalmazkodik a test ehhez a váltott életritmushoz. Most elsőre az jut eszembe, hogy ebben az esetben nem az óramutatóhoz kellene igazodnod, hanem az alvás-ébrenlét ciklushoz. És talán meg lehetne határozni úgy, hogy reggeli felkeléstől számított x időn belül, ebéd a reggelihez képest x időn belül és a vacsora úgyszintén: az "ebédhez" képest x időn belül. No, ezt hogy hangzik. Így megvalósítható?

    VálaszTörlés