Oldalak

2011. március 2., szerda

61. lépés: Sok kicsi sokra megy

 
Azt hiszem, alábecsüljük ennek a közmondásnak az igazát. Pedig abban az értelemben is megállja a helyét, hogy apró falatonként szedjük össze azokat a plusz kilókat, melyek aztán annyi fejtörést okoznak, és abban az értelemben is igaz ez, hogy ha sok apró kicsi lépést teszünk az új szokásaink kialakításáért, akkor egy idő után jelentős eredményeket érünk el. 

Gyakran elkövetik azt a hibát a változni szándékozók, hogy egyszerre sokat és gyorsan akarnak változtatni, változni. Hatalmas energiával fognak neki az újnak adj Uram, Teremtőm, de rögtön stílusban. Aztán, ha elfogy a lendület, kialszik a lelkesedés, és a csak az üresség maradna, de az üresség helyét gyorsan betölti a lelkiismeret-furdalás és az elkeseredés. Méghozzá önbecsülés romboló elkeseredés. Pedig ahogy egy elefántot is megehetünk apró falatonként, ugyanúgy akár egy hegyet is elhordhatunk, ha elég kitartóan talicskázzuk a köveket. Persze szó sincs esetünkben egy hegy elhordásáról. Ennél sokkal kisebb feladatra is elegendő vállalkoznunk ahhoz, hogy elérjük a célunkat.
Ha már tudjuk az úticélt, egy-egy nap alatt, elég csak az arra a napra esedékes feladatot a szemünk előtt tartanunk. És még egy hasznos dolog: a picike eredményeknek is érdemes örülni. Az örömre is igaz a címben idézett közmondás. Sok kicsi az örömből is sokra megy. 

Még ilyen örömeink is lehetetnek, mint például ezeknek a gyümölcskompozícióknak kiötlése, az elfogyasztásáról már nem is beszélve. Például a francia konyhát ismerőknek ilyesmiről akár az amuse-gueules [ámüzgöl] a „pofaszórakoztatók” is eszébe juthatnak. :)


Gyümölcsnapra:

Variációk grapefruitra, mákra, narancsra és mézre


Hozzávalók:1 fehér grapefruit, 1 narancs, 2 evőkanál darált mák, 2 kiskanál méz, pár szem vörösáfonya
Elkészítése: A meghámozott grapefruitot botmixerrel pépesítjük, a meghámozott narancsot vékony szeletekre vágjuk, a mézet a mákkal összekeverjük és vizes kézzel kis golyókat formálunk a mézes mákból. Az így előkészített hozzávalókat ízlésünk szerint – akár többféle variációban - tálaljuk.

A 61. lépésben a sok kicsi sokra megy népi bölcsességgel hozakodtam elő.


Holnap folytatjuk. 

4 megjegyzés:

  1. Ez nagyon igaz. Én is az "adj Uram, de rögtön" híve voltam...nem is jutottam soha sem tartós eredményre. Most, hogy lépésről lépésre haladok, figyelem önmagam, most sokkal előbbre tartok úgy érzem. Még akkor is ezt mondom, ha eddig "csak" -10 kg az eredményem a 2 hónap alatt. :)

    VálaszTörlés
  2. Vizicsibe!
    Gratulalok az eredmenyedhez!
    Ez a tempo velemenyem szerint nagyon jo!
    Szerencsere en is lassan, de biztosan apadok.
    Nekem "csak" 7 kg ment le, de igy is elegedett vagyok!

    Ez a sok kicsi sokra megy bizonyitott az eletemben. Regebben ugy gondoltam, hogy "jaj csak ezt a pici falatot bekapom, biztosan nem fogok hizni".... es bizony hiztam! :-(
    Most szigoruam a napi 3x etkezest tartom. Es van is eredmenye! :-)

    Gyonyoruek ezek a gyumolcskompoziciok! :-)

    VálaszTörlés
  3. Vizicsibe!!Ircsike!! Szuperek vagytok!!
    Tiszta szívből gratulálok mindkettőtöknek!!
    Nekem eddig csak -3 kg ment le!!
    De nem adom fel!!
    Ha lemenne összesen 10 kg akkor már nagyon boldog lennék,persze a 15-nek még jobban örülnék!!:):)
    Ma volt az első nap,hogy tornáztam!!
    Remélem minden nap tudok legalább 15 percet tornázni!!
    Gyönyörűek a gyümölcsök ismét!!
    Hoppá nekem ma kellett volna víznapot tartani tegnap volt gyüminapom!!Na akkor pár napot csúsztatok!!
    Szép estét mindenkinek!!:):):)

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm, én is gratulálok nektek :):):) Együtt tényleg sokkal könnyebb :)

    VálaszTörlés