Oldalak

2011. augusztus 31., szerda

242 .Tésztanapra: Nyárvégi almamártás


A legeslegvégén járunk a nyárnak, de még van piros héjú nyári alma, melyből érdemes ezt az ételt elkészíteni. Már többször beszéltünk arról, hogyan illeszthetők a főtt-sült gyümölcsök az eMpszi étrendjébe. Gyümölcsnapra és reggelire kizárólag nyers gyümölcsöt ajánlok. Viszont a kompótoktól, gyümölcsmártásoktól sem kell megfosztanunk magunkat, ha ezt az étrendet akarjuk követni, csak ezeket az ételeket a tésztanap étrendjébe tegyük. Ezt az almamártást tésztanapi desszertként ajánlom.
Nyár(vég)i almamártás
Hozzávalók: 1 kg piros héjú, kásás nyári alma, fél citrom, 5 dl víz, 10 dkg cukor, 1 kiskanál őrölt faháj, 1 kiskanál őrölt szegfűszeg, 2 evőkanál tejföl.
Elkészítése: Az almát megmossuk, négybe vágjuk, kivesszük a magházát (nem hámozzuk meg!), s azonnal citromot csepegtetünk rá, hogy meg ne barnuljon. Hozzáadjuk a vizet, a cukrot, a fahéjat és a szegfűszeget, s addig főzzük, amíg az alma megpuhul. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd botmixerrel pépesítjük, hozzáadjuk a tejfölt.

 
Az ősz elé

Szeptember elseje, a becsengetés napja. Velem együtt sok embernek ebben az országban a tanév igazítja az életét. Nagyon jó, ha szünet van, de rendszeres időbeosztásnak is megvan a maga haszna. Sok előnye van, ha vannak olyan dolgaink, melyek az időnk beosztásánál támpontot jelentenek. Én azt látom hasznosnak, hogy egy-egy új korszak elején mindig szedjük össze azokat a dolgokat, melyek az újban jók lesznek számunkra. 

Érdekes dolog az, hogy egy-egy korszak határán hogyan reagálunk a dolgokra. Tehetjük azt is, hogy visszafelé tekingetve azon sopánkodunk, hogy véget ért valami, de úgy is viszonyulhatunk a dolgokhoz, hogy örömmel, kíváncsisággal fordulunk az új felé.
Így most én elkezdek örülni az ősznek. Kíváncsi vagyok milyen szép új dolgok várnak rám ebben az évszakban. 

Holnap folytatjuk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése