Amikor a múltkor leszűrtem a
bodzaszörpöt, sajnáltam kidobni a citromkarikákat, annyira jól néztek ki, olyan
finom illatuk volt A citrom átvette a bodza illatát, s nagyon jó volt az összhatás . Az jutott eszembe, hogy dzsemet lehetne főzni belőlük. Egy
vastagtalpú lábasba tettem, annyi vizet öntöttem hozzá, hogy éppen ellepje, s
kevergetve addig főztem, míg a citrom megpuhult és a vizet elfőtte. Hagytam
kicsit hűlni, majd botmixerrel pépesítettem. Lemértem, éppen 30 dkg lett.
Hozzáadtam 10 dkg cukrot, és még egyszer átforraltam. Nagyon karakteres igen
erős ízű dzsemet kaptam. Inkább fűszer, mint lekvár hatását keltette. A
blogomon lábatlan néven szereplő almás palacsintaféléhez ettük. Remek volt. Még
marad belőle, találok még felhasználási lehetőséget hozzá.
Pitypangpesztós rizstészta párolt lila káposztával
-
A pongyola pitypang az egyik legegészségesebb ehető gyomnövényünk.
Megfelelőn elkészítve nem, nem keserű, de ehető keserűen is, van aki épp
azt szereti.Nin...
2 napja
Épp tegnap ettük meg a citromokat a szörpiből.Nálunk nem érte meg a dzsemesítést:) Lefejtettem a héját, felkockáztam és némi fahéjas porcukor kíséretében egyszerűen beletöltöttem a kisült palacsintákba.Nagyon finom lett.
VálaszTörlésNagyon jó ötlet, Babetté is. Én a bodzavirágzselébe szoktam beletenni. De lehet, hogy kipróbálom magában is csak citromot. Andrea
VálaszTörlésDe jó ötlet! Na, ezt én is ki kell próbáljam. :)
VálaszTörlésHű, én mindig kidobtam eddig....
VálaszTörlés