Bányai Gyöngyi vagyok. Írok, főzök, fényképezek, tanítok és tanulok, keresem a napi örömöket, az örömre képessé tevő hasznos változás útjait. És keresem az ideális testsúly titkát is. Erről a témáról könyvet is írtam. Fogyókúra helyett pszichowelless a címe. Érdekes kérdés, hogyan függ össze a gondolkodásunk a jóllétünkkel, és ez meg az ideális testsúllyal. Mivel az ideális testsúly összefügg azzal is, hogy mit mikor hogyan - nemcsak azzal, hogy mennyit - eszünk, ezért a fogyni vágyóknak azt az étkezési módot ajánlom, mely számomra nagyon hasznosnak bizonyult, s melyet én az eMpszi étrendjének nevezek. 2011 januárjától majd egy éven át erről és az ideális testsúllyal kapcsolatos tapasztalataimról írtam. (Akit ez érdekel, ajánlom az archívumot.)
Pitypangpesztó
-
A pongyola pitypang az egyik legegészségesebb ehető gyomnövényünk. Nincs
talán senki, aki ne ismerné, legalábbis virágzásban. Fontos azonban, ha
megesszü...
Ettél már karácsonyi vásárban smarnit?
-
[image: a73085991.jpg]
Nem? Én sem, de most megtehetjük és a magam részéről nem is mulasztom el a
lehetőséget: a Zazie Bistro & Bar standján a Bazilikáná...
Vajas rózsakalács
-
Megjelent a Nők Lapja Desszert Magazin különszáma. Kedvcsinálónak az egyik
kedvenc receptem belőle:
*Tészta:*
50 dkg finomliszt
2 dl tej
1 tojás
...
Ízletes-füszeres sült pulyka alsócomb
-
Tudom, Márton nap közeleg, de sajnos, a libahúst én egyáltalán nem tudom
megenni. De sütöttem tegnap finom pulyka alsócombot, amit ha nem is
Márton-napra...
Közösségi kert - november eleje
-
Vettem egy nagy levegőt november elején, és elkezdtem a kerti
nagytakarítást. Jöttek a hidegek, úgy döntöttem, hogy a hajnalka, ami
befutotta a kerítést...
AZ ELSŐ SZEGEDI – paprikakereskedők Bécsben
-
AZ ELSŐ SZEGEDI PAPRIKAKERESKEDŐK – „Bár a szegedi népben nem közönséges
kalmárszellem él, – írta Bálint Sándor, 1939-ben – a kor meggyorsult
kapitalista...
ChocoMe Atelier, az új bean-to-bar kollekció
-
Egyedül vagyok itthon. Ülök a kedvenc fotelomban és kóstolom a chocoMe új
bean-to-bar kollekcióját, közben belegondolok, mennyi tervezés, utazás,
kísé...
Szülinapi fügetorta
-
Előre is elnézést a képekért, majd megsütöm mégegyszer és akkor lehet jobb
képeket lőni.
Van egy fügefánk és rengeteg a termés rajta.
Voltam egyszer ve...
Tísztakása
-
by PO
A tésztakása (itt nálunk: tísztakása) a régi idők étele.
Abból az időből való, amikor még nem volt krumpli, vagyis a XIX. sz. közepe
előtti korsz...
Kapros-ordás sütemény
-
Most már kezd megjelenni a friss orda is, amiből kitűnő süteményeket lehet
készíteni. Például olyat, amilyet Köllő Réka készített a fent látható
képen....
Korpás tönköly zsemle
-
Szerettem volna eltérni a hagyományos zsemle formától, de mindenképpen
valami szendvics alapot kerestem.
Így a kerek forma helyett most apró 6 dkg-os pá...
Amit a glazúrról tudni érdemes
-
[image: tukorglazur-feher-1202.jpg]Föként torta, de tányérdesszertek
esetében is használatos bevonat a tükörglazúr, a mirror glaze. Ez a kissé
folyós és ...
Búcsú
-
Na jó, azért nincs olyan nagy vész. Búcsú ettől a felülettől. Nyilván ezt
meghagyom, megmarad... itt kezdtem el bontogatni minden értelemben a
szárnyaim...
A KARÁCSONYI MENÜ
-
Egy családi vagy baráti társaság számára összeállított menü esetében,
annak alapja a vendéglista, hiszen szeretnénk mindenkinek gondtalan örömet
okozni a...
Eperkrémleves
-
Finom gyümölcsleves is készülhet az eperből, a recept megjelent a Kifőztük
gasztromagazinban, az újság ingyenesen letölthető a weboldalról.
*Hozzá...
Mosogatógép tabletta és kacsafröccs
-
Hát, nagyon régen nem írtam a főzős blogjaimba!
És ráadásul most se ételrecepttel jelentkezem, de tuti hasznos mindenkinek,
akinek mosogatnia kell (géppel)....
Értesítés
-
Kedves Követőim!
Ezen a felületen szeretnélek értesíteni Benneteket, hogy a friss receptek
ezentúl a FB-on találhatóak meg, a Vízicsibe Konyhája oldalon.
M...
Értesítés
-
Kedves Követőim!
Ezen a felületen szeretnélek értesíteni Benneteket, hogy a friss receptek
ezentúl a FB-on találhatóak meg, a Vízicsibe Konyhája oldalon.
M...
Segítsüti 2019. ősz - Csillagos éj kókusztorta
-
A *Segítsüti Közhasznú Alapítvány* 2009 óta évente két jótékonysági
sütivásárt rendez, tavasszal és ősszel.
Mivel mindenki - 60 gasztroblogger és a szer...
Segítsüti 2019 Ősz
-
Az idei évben is meghívást kaptam a* Segítsüti* árverésre, aminek nagyon
örültem és köszönöm itt is Kandikó Évának.
Sokan tudjátok, de aki nem, a* Se...
SEGÍTSÜTI 2019: Eper és csoki
-
“Segíts az embertársaidnak boldogulni és túlélni, tegyél hozzá a magad
részéről egy keveset az univerzumhoz, mielőtt magába nyel téged, és érd be
ezzel. Ny...
Citromos máktorta
-
Ha még nincs eleged a mákból...
mákos bejgli, mákos guba, mákos mákos... a mákból sosem elég, igaz?
A mák és a citrom barátok :)
Hozzávalók egy 10 szele...
Sajttal töltött húsgombóc barbecueban készítve
-
Az ősz és a tél a barbecue igazi szezonja, nem a nyár. A nyár a grillezésé,
a laza kerti sütögetésé, míg a hosszadalmasabb barbecue-zás a maga
tartalma...
Pirított csirkemáj erdei gombával
-
A resztelt máj kedvelőinek ez a recept is tetszeni fog. Készíthetjük
többféle erdei gombával, de ha csak egyféle jutott a kosárba, az sem baj.
Érdemes kem...
A Börzsönyben jártam - 1. nap
-
Osztálykirándulásra mentünk Kóspallagra, ami a Börzsönyben, a Fekete-hegy,
Szép-bérc, Kopasz-hegy és Alsó-hegy által közrezárt területen a Kóspallagi
me...
Fittanyuka Konyhája
-
Szeretném megosztani veletek, hogy elindult a konyhám ahonnan minden
szegedi tud* Fittanyuka ebédet rendelni *és természetesen a webcukrászda
maradt az e...
Búcsú torta
-
Több mint egy hónapos csúszással de csak elkészült ez a bejegyzés is.
Vegyes érzelmekkel vettük tudomásul,hogy az imádott óvónénink aki egyben az
ovi ve...
bodzaszörp
-
gyors bejegyzés, hátha valakinek még hasznos lesz. az elmúlt napok (mit
napok, hetek!) időjárása nemigen kedvezett a bodzavirágzásnak, ahol az a
lényeg, h...
Daróczi Imre
-
Háhá, ismerkedem a táfelspiccel, meg az origóval.
1st of all: jól összeraktátok, látszik az eltelt három vagy hány hét nem
telt semmittevéssel. Tetszik.
2...
Elköltöztünk
-
Malackaraj felnőtt.
Elértük azt, amiért született a Malackaraj, nem csak formájában, de a
megjelentetett tartalom mennyiségében, és kidolgozottságában is...
Elköltöztünk!
-
Szolgálati közlemény:
Az OceanCowboy, 2012. március 12-től átköltözött a blog.hu -ra, ahol
megújult külsővel, vadonatúj tematikákkal, és kibővült bloggercs...
költözés
-
a vegasztrománia nem vész el, még csak át sem alakul, csak átköltözött a
blog.hu-ra. alakulóban a dizájn, és a bejegyzések között is vannak formai
csúszáso...
I. rész - Hogyan lettem vándorszakács
-
Jól emlékszem a piros lábasra a vihar közepén; fakanállal a kezemben
csodáltam, ahogy a sárgásfehér krumplikarikák alatt serceg és pattog a
forró szalonn...
Tavaszi saláta medvehagymával
-
Tavasszal egyre nagyobb az esély arra, hogy friss bármiből készítsünk
salátát ebédre, vacsorára. Nemcsak tisztít, frissít a sok nyers étel
elfogyasztása, h...
“Lusta” csokifonat
-
Végy egy (vagy két) gyorsfagyasztott vagy “friss” bolti levelestésztát,
kendd meg jól bolti csokikrémmel, szórj rá egy-két marék darabosabbra
aprított dióf...
Bolognai spagetti (alakbarát változatban)
-
Néhány változtatással sokat javíthatunk azokon az ételeken, melyeket
szeretünk, viszont nem annyira egészségesek.
Pl mi a gond a bolognai spagettive...
Mézeskalács - rögtön puha és az is marad
-
A képen az anyósom által 9 évvel ezelőtt készített mézesek vannak. A recept
és a leírás megtalálható életem első és eddig utolsó gasztrovideójában. :)
A v...
Töltött gomba
-
Hozzávalók (2 nagy adag): 8 nagyobb csiperkegomba, néhány szelet sonka, fél
fej hagyma, 8 dkg sajt, 1 dl tejföl, só, bors, ízlés szerint metélőhagyma,
ro...
Új blog! - Szolgálati közlemény
-
Sokat és sokáig gondolkodtam azon, mit is kezdjek ezzel a bloggal, mert egy
idő után már teljesen egyértelmű volt, hogy így nem akarom tovább
folytatni. A...
Ünnepi kiadványaink és fahéjas koszorú ízelítő
-
Szeretettel köszöntök minden kedves látogatót:-)
Két újdonsággal is szeretnék jelentkezni. Az egyik az Erdélyi Konyha
adventi különszáma, a másik pedig legú...
ottisfoz.szhblog.ro - az új blogom!
-
Sziasztok!!
Végre működik az új blogom, az új link a következő:
http://ottisfoz.szhblog.ro
Kérlek látogassatok el az új oldalamra, és cseréljétek ki a blo...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése