Oldalak

2010. december 17., péntek

Pirítós avokádókrémmel


Hozzávalók:

A majonézhez: 1 tojás sárgája, 1 kiskanál mustár, 0,5 dl olaj, egy késhegynyi só, egy késhegynyi fehérbors, kb. 1 evőkanál citrom leve,

3 gerezd fokhagyma, 1 avokádó, 1 kávéskanál csípős paprikakrém, 1 feketeretek, (teljes kiőrlés tönkölybúzából sütött) kenyérszeltek.

Elkészítése: Először majonézt készítünk. A tojássárgáját jól kikeverjük a mustárral, majd apránként, folytonos keverés közben hozzáadjuk az olajat. Sóval, borssal, citromlével ízesítjük, s hozzátörjük a fokhagymát.

Az avokádót félbevágjuk, kivesszük a magját. Meghámozzuk, s alaposan kikeverjük. Hozzáadunk kb. 4 kiskanál majonézt. (A majonézből még maradni fog) Megtisztítjuk a feketeretket, és apró darabokra vágjuk. A kenyérszeleteket megpirítjuk, s megkenjük az avokádókrémmel. Tehetünk rá még plusz majonézt vagy akár egy kis csípőspaprika-krémet is. Rászórjuk a feketeretket.

Furcsa társításnak tűnhet az avokádó a paprikakrémmel, óvatosan érdemes megtalálnunk az ízlésünknek megfelelő arányokat. Arra érdemes figyelni, hogy megfelelő ízharmóniát hozzunk létre, az egyes alkotórészek támogassák, kiemeljék egymás ízét, s nem uralkodjanak el egymás rovására. Elég nehéz étel. Óvatosan kóstoljuk meg, figyeljünk rá, hogy hogyan reagál a szervezetünk. Tésztanapi téli vacsorának javaslom egy jó citromos tea társaságában sok feketeretekkel.


Kép hozzáadása

2 megjegyzés: