
Hozzávalók: 4 dkg füstölt szalonna, 2 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál tarhonya, 2 közepes sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, kevés só, bors, 1 liter víz, pár szál petrezselyemzöldje apróra vágva.
Elkészítése: A sárgarépát és a petrezselymet megtisztítjuk, s vékony karikára vágjuk. A szalonnát kb. fél centis kis kockákra vágjuk, egy kis fazékban elkezdjük kiolvasztani, mikor már egy kis zsírja kiolvadt, rázúzzuk a fokhagymát, s beletesszük a tarhonyát, melyet állandó kevergetés mellett világosbarnára pirítunk. Hozzáadjuk a zöldségkarikákat, s még pár keverés erejéig dinszteljük kicsit a tarhonyán, majd felengedjük 1 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk, s addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemzöldet szórunk rá.
Az eMpszi étrendjében ez egy gyors, egyszerű tésztanapi leves.
Guszta
VálaszTörlés