Oldalak

2010. augusztus 17., kedd

Nemzeti Gulyás Nap


Több csatornán is megtalált ez a hír, hogy érdekes kezdeményezés született itt a gasztroblog-világban. Nemzeti Gulyásnap szerveződik. Itt van szó róla, érdemes elolvasni. http://www.foodandwine.hu/2010/06/28/nemzeti-gulyas-nap-a-kezdet-2010/

Meg itt: http://www.foodandwine.hu/2010/08/13/nemzeti-gulyas-nap/

Azt hiszem, ez nagyon jó kezdeményezés. Majd gondolkozom rajta, hogy ezen kívül, hogy ezt ide leírtam, mit tudnék hozzátenni a dologhoz.

Annyit mondjuk tehetek, hogy a blogon szereplő, ennek megfelelő ételeimet megcímkézem a gulyáscsalád címkével. Valamint a jelezett napon, ha egy mód van rá, akkor főzök is valamit a gulyáscsaládból, s majd beblogolom.

A képen egy a gulyáscsaládba tartozó ételem látható. (Majd egyszer lehet, hogy írok róla, de előtte valahogy előkerítem a gulyásnap meghirdetőjének egy igen érdekes cikkét, amit pörkölt-tokány témakörben írt.)
Amikor lefotóztam ezt az ételt még nem gondoltam, hogy ehhez az íráshoz lesz illusztráció, de ha már van, ám legyen!

Remélem, nem néztem el semmit gulyásnap ügyben (néha lécetrezegető jóhiszeműségem okán mondom ezt ), és ez az, aminek látom. Úgy legyen!

Ui. Ez is a meghirdető blogról származó írás a gulyáscsaládról. Most csak gyorsan ideteszem, hogy megtaláljam, ha keresem. :)
http://www.foodandwine.hu/2008/12/03/a-nagyalfold-gasztronomiajarol/

No, azt hiszem, ezt az írást kerestem. Most már a cikk megvan, csak az időm fogyott el most. De itt megtalálom. :)
http://www.foodandwine.hu/2008/11/25/nemzeti-eteleink-egy-ellopott-iras/#more-44


2 megjegyzés: