Oldalak

2010. augusztus 6., péntek

Fenyővargánya-leves


Sok gomba volt ma piacon. A fenyővargányát még nem kóstoltam, gondoltam, legyen ma ebből a leves. Jó döntés volt.

Az árusasszony mondta, hogy le kell húzni a gomba kalapjáról a kicsit ragacsos hártyát. Természetesen követtem az útmutatását.



De közben olvasztottam egy kis vajat,
egy fél fej nagyon apróra vágott vöröshagymát elkezdtem benne pirítani.
Nagyon apróra vágtam a petrezselyem szárat, s ezt is hozzáadtam.
Majd a pirulókhoz tettem még egy piros, kicsi húsos, piros paprikát,
egy sárgarépát uborkagyalun legyalulva.
Törtem bele fokhagymát, ztam, borsoztam, s végül a
szeletekre vágott gombát is hozzáadtam.

Átkevertem néhányszor, majd felengedtem vízzel. Húsz perc alatt készre főztem.

Tálaláskor megszórtam még apróra vágott petrezselyemmel és egy kis tejfölt is tettem rá. (Ez utóbbi kettő nem került mindenki tányérjára, mert vannak családtagjaim, akik mérsékeltebben szeretik a tejfölt és a petrezselymet, mint én. :)

Ez a leves csak olyan alapanyagokat tartalmaz, mely az eMpszi étkezési ajánlása szerint a semleges kategóriába tartozik. Ezért akár hús- akár zöldség akár tésztanapon ajánlott.

4 megjegyzés:

  1. Még sosem ettem ilyen gombát, de biztos nagyon finom lehet

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szeretem a gombákat, különösen a zamatos erdei gombákat. :) Biztosan nagyon finom volt :)

    VálaszTörlés