Oldalak

2010. augusztus 17., kedd

Hagymás paradicsomsaláta a kertből



Ennek a salátának egyetlen érdekessége, hogy a benne lévők itthon termetek a kertben. Aki gyakorlott kertészkedő, annak az tejesen természetes, hogy kimegy három lépést a konyhából, összeszedi a hozzávalókat a saját kertjében, és már készül is a nagy mű. Nekem azért nagy szám ez, mert az idén először fordul elő, hogy ezt megtehetem. És örülök neki, azért írom ide.
Egyébként a saláta nagyon egyszerű:


Apóra vágtam lila hagymát és fehér hagymát. Megztam, öntöttem rá egy is olajat, egy kevés mézet, apróra vágott bazsalikomot kevertem hozzá. A paradicsomokat vékony szeletekre vágtam. Volt köztük egy éretlen is, amit a vihar tört le. Ezt is beletettem, arra gondolva, hogy biztosan ehető, ha a savanyúságokba is szoktak zöld paradicsomot tenni. Szerintem igazam volt. Más savanyú íz nem is kívánkozott bele. Apróra vágott snidlinggel szórtam meg végül.

Ez a saláta csak olyan alapanyagokat tartalmaz, mely az eMpszi karcsúsító étrendje szerint semleges étel. Így akár hús-, akár zöldség- akár tésztanapon fogyasztható valami tartalmasabb főétel mellé kiegészítőként. Ha jó sokat eszünk ebből a salátából, akkor kevesebb hely marad a gyomrunkban a magasabb kalóriatartalmú ételeknek.

4 megjegyzés:

  1. Nekem ez a kedvenc nyári salátám. A nagyapám ezt a salátát hívta franciasalátának, és amit mi annak ismerünk, azt orosz salátának. :)

    VálaszTörlés
  2. Kérhetek a mai ebédem mellé :)

    VálaszTörlés
  3. Vízicsibe! nyilván franciás műveltsége volt, mert azt a franciák is orosz salátának hívják. :)

    Bianka, kérned sem kell, mert hátha későn jövök, mint ma is. :) :) :)

    VálaszTörlés
  4. M!

    Hát Párizsban éltek nagyanyámmal, akkor nem csoda. :):)

    VálaszTörlés