Oldalak

2011. június 14., kedd

165. Gyümölcsnapra: cseresznye-meggyturmix


A friss meggyből és cseresznyéből finom krémes ital készíthető. Ez az igazi energiaital szép koranyári napokon. Fele-fele arányban meggyet és cseresznyét turmixolunk össze. A krém vagy ital ez? Ahogy tetszik.  Milyen lehet egy kis jégkásával?

Zűrös napok 

Akárhonnan közelítem a témát, valahogy mindig oda lyukadok ki, hogy az evés elég szoros – áttételesebb vagy közvetlenebb - kapcsolatban van az erőnlétemmel. Többször mondtam már, hogy tipikus fáradtságevő voltam. Igen, szándékosan és célzatosan használom a múlt időt. Ezzel együtt azért kiélezett helyzetekben ez még most is kitör rajtam. A mai napom elég strapás volt az iskolában. Az „ép testben épphogy élek” állapota volt a legjellemzőbb rám, mikor hazaértem. Ez a tipikus szalonnaevős helyzet nálam. Semmi csoki, semmi édesség, semmi finomság nem vonz ilyenkor, csak a szalonna. De nem a húsos, hanem az „igazi” vastag, füstölt. Valami igazán kemény, brutális dolog. Lehetőleg vöröshagymával. Ha lúd, legyen kövér J alapon. Igen, a szalonna az ételtársítás szerint belefér a tésztanapba, még mielőtt bárki is a szememre vetné ezt a dolgot (kmmm, a kalóriatartalmát most hagyjuk!). Mondom, nem húsos szalonna. Megettem, na! Mennyivel más ez, mint néhány éve, amikor ugyanezt tettem ugyanebben a helyzetben? Az egyik legfontosabb különbség, hogy most már eszembe sem jut áltatni magam, és magyarázni a dolgot, mintha nem is ettem volna meg azt a jó kis szalonnát. Ilyenkor jön jól igazából másnap a gyümölcsnap. kivéve, mikor tantestület halászlés buli vár rám holnap. Viszont holnapután mindent kiegyenesítek. De reggelre és ebédre akkor is csak cseresznye-meggyturmix. Vacsorára halászlé.
Igazán érdekelne, hogy egy I típusú ember hogy van ezzel a fáradságevéssel. Azt hiszem, gyűjtőútra indulok, hogy megtudjam, milyen leküzdő stratégiák léteznek a vészes fáradtságra a szalonnaevésen kívül. De csak azután indulok erre a gyűjtőútra, ha egy reggel délig alhatok. :)
Holnap folytatjuk.

2 megjegyzés:

  1. Szalonna, hagyma, kenyer.... az bizony nagyon finom tud lenni! :)
    Es valjon egeszsegedre a halaszlevel egyutt!
    Szerencsere ki lehet egyenesiteni a dolgokat.
    Ez a turmix pedig csabitoan szep.

    VálaszTörlés