Oldalak

2010. május 26., szerda

Új Dunántúli napló

Fizocentrum, Pécs, Mártírok útja 17. (a Novro mellett) Tel: 06-72/212 463, 06-20/22 25 225

Tegnap jelent meg ez az írás az Új Dunántúli Naplóban.
A jobb olvashatóság kedvéért idemásolom a szövegét.


Fogyás - a tudat erejével

FIZIOCENTRUM A tartós siker titka: mozgás, étrend- és életmódváltás

A közelmúltban megnyílt pécsi FIZIOCENTRUM az akár otthon is végzett gyógytorna mellett többféle úttörő terápiával segítheti gyógyulásunkat, egészségünk megőrzését. Ezek közé tartozik az ideális testsúly elérését szolgáló pszichowellness-program, amely a fogyni vágyóknak a szükséges életmódváltáshoz nyújt segítő kezet.

A túlsúly tünet. Annak a tünete, hogy jóllétünk nincs a kellő szinten. Ez ugyanis gondolkodásunk, viselkedésünk, önismeretünk, önbecsülésünk, külső-belső harmóniánk következménye. Egyik fontos eleme, az ideális testsúly ugyancsak szokásainkból, pszichés állapotunkból következik, és tudatosan, módszeresen kialakítható.

Bányai Gyöngyi, a Fogyókúra helyett pszichowellness című sikerkönyv szerzője e kifejezésen a gondolkodásunkból fakadó jóllétünket érti – és ennek eléréséhez nyújt egyénre szabott terápiát, mondhatjuk, segítő kezet a FIZIOCENTRUM szakértő csapatának tagjaként.

A három hónapos program arra a felismerésre épül, hogy az ideális testsúly nem pusztán az elfogyasztott kalóriákban keresendő. Hiszen a zsír például a test védelmi része is. Nagymértékű lerakódásának egyik oka a stressz, így a fogyás felé vezető út első lépései közé tartozik a tökéletes ellazulás, amely elérhető magas minőségű wellness-szolgáltatásokkal, relaxációs gyakorlatokkal, masszázzsal, azzal, hogy helyreállítjuk az optimális kapcsolatot saját testünkkel.

Otthoni „gyakorlással” ez nem biztos, hogy sikerül – a heti két találkozás a FIZIOCENTRUM szakembereivel ennek elsajátítását támogatja, és a gyógytornász személyre szabott mozgásprogramjával karöltve tartós sikert garantál.

Fontos persze a minőségi alapanyagokból elkészített, tudatosan társított, és ha lehet, az évszaknak megfelelő ételek fogyasztása, naponta háromszor, azonos időben.

A már sokak által ismert NLP (neuro-lingvisztikus programozás) önfejlesztő, stresszoldó, konfliktuskezelő módszere segít rossz szokásaink, viselkedésformáink felismerésében, kedvezővé alakításában. Az NLP a változás művészete: eszközeivel könnyed és elegáns módon érhető el többek között ideális testsúlyunk is.

A pszichowellness mellett a FIZIOCENTRUM különféle gyógymasszázsokkal, szakszerű gyógytornával, az elsősorban ödémás panaszok kezelésére kifejlesztett Földi-féle komplex nyirokterápiával – illetve ezeket mindig megelőző teljes körű, ingyenes állapotfelméréssel várja a gyógyulásuk, vagy egészségük megőrzése érdekében hozzá fordulókat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése