Oldalak

2010. április 29., csütörtök

Hagymáskrumpli



A hagymáskrumpli akkor került terítékre, amikor „az égvilágon semmi nincs itthon”, amiből valami emberi fogyasztásra alkalmas táplálék előállítható. Mert ilyenkor azért hagyma meg krumpli azért még akad.

Ilyenkor öntök egy kis olajat a magasfalú tepsibe, zúzok bele fokhagymát, vágok bele mindenféle hagymát karikára, ami van itthon, megsózom, meghámozom a krumplit, vékony karikákra vágom, belekeverem az olajos hagymába, fűszerezem még szerecsendióval, borssal. Forró sütőbe teszem, s magas hőfokon sütöm kb. egy órát. Félidőben egyszer, aztán negyed óra múlva még egyszer átkeverem, hogy minden krumpli megpuhuljon.

Tehetünk rá reszelt sajtot, tejfölt, paradicsomszószt, ami éppen van még otthon. Különféle savanyúságok, zöld és egyéb színű saláták jók hozzá - az évszaktól és a spájz helyzetétől függően.

Én most petrezselymes tejfölt (az tejfölbe jócskán kevertem apróra vágott petrezselymet), egy kis medvehagymás napraforgókrémet (lásd tegnapi bejegyzés) és hagyományos céklasalátát adtam hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése