Lehet kapni a boltban. Nem is mondanám csillagászatinak az árát. Mégis ma megkísértett, hogy próbálkozzam az elkészítésével. Eddig még csak ettem ezt a levesbetétet. A kész változatból következtettem arra, hogy hogyan készülhet. Bár miközben nagy igyekezettel állam a tűzhely előtt, és már a fülem is tésztás volt, akkor arra gondoltam, talán érdemes lett volna utánanézni, háta leírta valaki a megfelelő technológiát.
Én mindenesetre azt tettem, hogy egy tojásból, négy kanál lisztből egy pici sóval, cukorral, tejjel sűrű palacsintatésztát keverem, és azt forró olajba igyekeztem csöpögtetni. Próbáltam villával, kanállal, szűrővel. Hát.. Szóval a ronda, de finom tipikus esete állt elő. Talán jobban jártam volna itt is, ha megnézem, hogy is szokták ezt csinálni. De így legalább kiélhettem a kreativitásomat. :)
Te tudsz levesgyöngyöt készíteni? Hogy csinálod?
Te tudsz levesgyöngyöt készíteni? Hogy csinálod?
tésztaszűrő...
VálaszTörléshttp://www.tutireceptek.hu/levesgyongy-sult-borso
Üdv. Zefír. Örülök, hogy itt látlak. :)
VálaszTörlésolvasom ám, csak eddig nem volt mihez hozzászólni :)
VálaszTörlés