Huh, de régen jártam itt. Alig jöttem rá, hogy is kell ide bejegyzést írni. Az elmúlt évem nem támogatta a blogolást. :) ( Volt minden, meg
annak az ellenkezője is.) De ma valahogy összejött, hogy megint lett egy
ötletem. Megörökítésre érdemes lett. Ajánlom.
A muzsdéjt Edith blogjából tanultam hajdanán. http://edithreceptjei.blogspot.hu/2012/06/muzsdejvariaciok.html
Azóta gyakran készítem a tejfölös változatot. De ma az jutott eszembe, hogy
avokádóval helyettesítem a tejfölt.
Hozzávalók:
2 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál só, 1 kiskanál
méz, 1 dl olaj,őrölt bors, fél citrom leve, 2 avokádó.
Elkészítése:
A fokhagymát összezúztam a sóval. Hozzáadtam a
mézet, majd állandó (botmixer habverőjével való) keverés mellett cseppenként hozzáadtam
az olajat, mint majonézkészítéskor. Aztán a borssal, citromlével ízesítettem a majonézállagú anyagot.
Végül belekevertem a meghámozott, apró kockákra vágott avokádót. Addig
kevertem, míg egynemű krémet kaptam.
Pirítós kenyérrel ettük durvára vágott dióval és
búzacsírával megszórva.