Találtam az interneten. Innen származik:
http://barbikonyhaja.blogspot.hu/2011/07/mascarpones-epres-poharkrem.html
Követtem a receptet (Csak éppen dupla adagot készítettem.)
Hozzávalók:
- 25 dkg mascarpone
- 5 dkg fehércsokoládé
- 2-2,5 dl tejszín
- 10 dkg porcukor
- 40 dkg eper
- A fehércsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk. (Én mikróban olvasztottam fel a csokit, úgy, hogy egy tálkába tettem kockákra törve, s egy evőkanál vizet tettem rá. 1 perc alatt felolvad. Utána simára keverem.)
- A mascarponét kikeverjük 5 dkg porcukorral és hozzáadjuk a fehércsokit és a felvert tejszínhabot.
- Az eper felét összeturmixoljuk 5 dkg porcukorral.
- Az eper másik felét feldaraboljuk.
- Pohárba rétegezzük az epret, krémet és az eperöntetet.
- Tegyük hűtőbe fogyasztás előtt!