Oldalak

2015. június 7., vasárnap

Hagymarózsa

Ezt találtam: http://wattafakk.eu/bevagja-a-hagymat-majd-olajat-es-ecetet-tolt-ra-ezt-a-receptet-imadni-fogod/ Megtetszett, és kipróbáltam.
Ajánlom.  :)
Szokás szerint emlékezetből készítettem, s nem pontosan úgy, ahogy a videón látható, de így is jó lett:

Hozzávalók: 
6 fej lilahagyma
4 evőkanál olaj (ez most egerági hidegen sajtot napraforgóolaj volt)
3 evőkanál barna balzsamecet
1 kávéskanál só
(a borsot elfelejtettem, de legközelebb még azt is hozzáteszem)

Elkészítése: A hagymát meghámoztam, s egy vágódeszkán két fakanál között 8 részre vágtam. (Azért tettem a két fakanál nyele közé a hagymát, mert akkor bátran lehet vágni, a fakanál nyele megakadályozza, hogy "túlcsússzon" a kés, nem kell vele úgy óvatoskodni, mit a filmen.) Egy megfeleő méretű tűzálló tálba tettem bevagdosott hagymákat. Az olajat az ecettel és a sóval összekevetetem egy kisebb edényben, egyenként óvatosan szétnyitottam kicsit a hamákat, és beléjük csorgattam ezt a levelt. Letakartam fóliával, s  előmelegített sütőben 250 fokon 20 perc alatt megsütöttem.
Hirelensült tartjaszelet mellé adtam köretnek egy kis sültkrupli és káposztasaláta társaságában.

Ha elhagyjuk a krumplit mellőle, az eMpszi étrendje szerint kifogástalan húnapi étel.