Ezt találtam: http://wattafakk.eu/bevagja-a-hagymat-majd-olajat-es-ecetet-tolt-ra-ezt-a-receptet-imadni-fogod/ Megtetszett, és kipróbáltam.
Ajánlom. :)
Szokás szerint emlékezetből készítettem, s nem pontosan úgy, ahogy a videón látható, de így is jó lett:
Hozzávalók:
6 fej lilahagyma
4 evőkanál olaj (ez most egerági hidegen sajtot napraforgóolaj volt)
3 evőkanál barna balzsamecet
1 kávéskanál só
(a borsot elfelejtettem, de legközelebb még azt is hozzáteszem)
Elkészítése: A hagymát meghámoztam, s egy vágódeszkán két fakanál között 8 részre vágtam. (Azért tettem a két fakanál nyele közé a hagymát, mert akkor bátran lehet vágni, a fakanál nyele megakadályozza, hogy "túlcsússzon" a kés, nem kell vele úgy óvatoskodni, mit a filmen.) Egy megfeleő méretű tűzálló tálba tettem bevagdosott hagymákat. Az olajat az ecettel és a sóval összekevetetem egy kisebb edényben, egyenként óvatosan szétnyitottam kicsit a hamákat, és beléjük csorgattam ezt a levelt. Letakartam fóliával, s előmelegített sütőben 250 fokon 20 perc alatt megsütöttem.
Hirelensült tartjaszelet mellé adtam köretnek egy kis sültkrupli és káposztasaláta társaságában.
Ha elhagyjuk a krumplit mellőle, az eMpszi étrendje szerint kifogástalan húnapi étel.
Meghitt, Szeretetteljes Karácsonyi Ünnepeket!
-
Meghitt, Békés, Szeretetteljes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok Minden Kedves
Látogatónak, Ismerősömnek, Bloggertársamnak!
"Nől a dér álom jár,
hó ker...
1 napja