Bányai Gyöngyi vagyok. Írok, főzök, fényképezek, tanítok és tanulok, keresem a napi örömöket, az örömre képessé tevő hasznos változás útjait. És keresem az ideális testsúly titkát is. Erről a témáról könyvet is írtam. Fogyókúra helyett pszichowelless a címe. Érdekes kérdés, hogyan függ össze a gondolkodásunk a jóllétünkkel, és ez meg az ideális testsúllyal. Mivel az ideális testsúly összefügg azzal is, hogy mit mikor hogyan - nemcsak azzal, hogy mennyit - eszünk, ezért a fogyni vágyóknak azt az étkezési módot ajánlom, mely számomra nagyon hasznosnak bizonyult, s melyet én az eMpszi étrendjének nevezek. 2011 januárjától majd egy éven át erről és az ideális testsúllyal kapcsolatos tapasztalataimról írtam. (Akit ez érdekel, ajánlom az archívumot.)
Sült keserűgomba fűszeres olajban konzerválva
-
A keserűgomba elkészítésére a sütés az ajánlás a gombász könyvekben. Így
megsütöttem és olajban várja a felhasználást. Nálam küllemre már nyerő
lett, eg...
Eperkrémes leveles szelet. (cukorbetegeknek)
-
Hosszú hétvége lévén, és persze mert már nagyon vágytam egy krémes
süteményre, és éppen finom, jó érett eper is van még bőven a kertben, ezt
az egysz...
EZ NEM GASZTROFORRADALOM! – Ez állóháború!
-
DINING GUIDE – Lezárult a Dining Guide éttermi tesztjeinek időszaka és
hamarosan eredményt is hirdetnek. Herczeg Zoltán szerint
identitás-válságban van a...
Közösségi kert - május vége
-
A május a kertben egyenlő azzal, hogy beindul az igazi szezon. Bekerülnek a
paradicsomok, paprikák, minden nap tudunk szedni cukorborsót, epret,
salátát,...
Sós galette hónapos retekkel
-
Hozzávalók: 250 gr liszt, 1/2 teáskanál só, 125 gr hideg vaj, 2-3 evőkanál
hideg víz, 1-2 evőkanál tejföl
A töltelékhez: 120 gr krémsajt, 50 gr resze...
Könyvajánló: Yotam Ottholenghi - Lélek
-
Aki követ, tudja mekkora Ottolenghi rajongó vagyok és ezzel tudom, hogy nem
vagyok egyedül, így év végén újabb könyve megjelenésének örülhettünk,
mely...
Karácsony 2024
-
Idén már november elején valami elképesztő módon elkezdett foglalkoztatni
a karácsony. Ajándékokat kerestem, menüt terveztem.
Gondolom az is közrejátsz...
Kapros-ordás sütemény
-
Most már kezd megjelenni a friss orda is, amiből kitűnő süteményeket lehet
készíteni. Például olyat, amilyet Köllő Réka készített a fent látható
képen....
Hosszan főtt lencseragu
-
Baromi kevés munka, annál finomabb végeredmény. Kecskesajt nélkül totál
vegán és nem mellesleg pont olyan az íze, mintha egy tökéletes chili con
carne l...
Töltött mángold
-
Kaptam szombaton a piacon friss színes mángold leveleket, így gondoltam
csinálok egy töltött cuccot belőle. Csibemellel és kölessel töltöttem meg,
szerint...
Töltött batáta
-
Vagyis édesburgonya, ha úgy jobban tetszik. Ez a verzió most csilis babos
barna rizzsel lett megtöltve és a tetejére reszelt sajt került. Vegyes
jégsaláta,...
Barackos mini pite
-
Friss baracklekvár vajas omlós kosárkákban - egy nyári vendégségre készülve
ideális választás. Kedvenc nyári gyümölcsös süteményeim közé tartozik.
Különö...
Epres minitorta glutén- és cukormentesen
-
Könnyű epres finomság, a recept megjelent a Kifőztük gasztromagazinban, az
újság ingyenesen letölthető a weboldalról.
*Hozzávalók 8 db 12 cm átmé...
VI. Nagymarosi Csípős Fesztivál
-
Nagyon vártuk!
Aki tudott eljött! Aki nem, az bánhatja, mert egy remek rendezvény volt!
Nagyon sokan árultuk a csilis termékeket, szószokat, paprikákat, csil...
SEGÍTSÜTI 2018: Bazsalikomos fehércsokis epertorta
-
“Az emberek nagysága nem a gazdagságban vagy a hatalomban rejlik, hanem a
jellemben és a jóságban. Minden ember ugyanúgy ember, mint a többi, minden
embern...
Segítsüti 2018 Tavasz
-
Az idei évben is meghívást kaptam a* Segítsüti* árverésre, aminek nagyon
örültem és köszönöm itt is Kandikó Évának.
Sokan tudjátok, de aki nem, a* Segí...
Kávés csokitorta
-
Még egy torta, mert tortából sosem elég :)
Ennek a tortának az a titka, hogy elkészítés után legalább 2 órát a
mélyhűtőben kell tartani, és utána is érdeme...
Ez is egy kőleves!
-
by PO
Mintha nyáron csak gyümölcslevest kívánnánk. Mintha csak az ősz juttatná
eszünkbe a belénk melegséget öntő leveseket...
Mindegy is, ez az étel neke...
Cassoulet vagy valami olyasmi
-
Nemrég, a szokásos pénteki póker esténkre készítettem el ezt a fogást. A
cassoulet (*ejtsd: kászulé*) egy dél-francia paraszti, bisztró étel, ami
nagyon...
Vaníliás körte narancsos tejszínhabbal
-
Avagy, a desszert, amely másnap reggeli lett. Az alsó képen egy vacsoramenü
zárófogása ez a vaníliás körte, a felsőn pedig zabkására került - mindkét
f...
Pirított csirkemáj erdei gombával
-
A resztelt máj kedvelőinek ez a recept is tetszeni fog. Készíthetjük
többféle erdei gombával, de ha csak egyféle jutott a kosárba, az sem baj.
Érdemes kem...
A Börzsönyben jártam - 1. nap
-
Osztálykirándulásra mentünk Kóspallagra, ami a Börzsönyben, a Fekete-hegy,
Szép-bérc, Kopasz-hegy és Alsó-hegy által közrezárt területen a Kóspallagi
me...
Fittanyuka Konyhája
-
Szeretném megosztani veletek, hogy elindult a konyhám ahonnan minden
szegedi tud* Fittanyuka ebédet rendelni *és természetesen a webcukrászda
maradt az ...
Búcsú torta
-
Több mint egy hónapos csúszással de csak elkészült ez a bejegyzés is.
Vegyes érzelmekkel vettük tudomásul,hogy az imádott óvónénink aki egyben az
ovi ve...
Puncsos szelet
-
Korábban is készítettem már puncskockát, ez most egy másik változat.
Hozzávalók:
A tésztához:
6 tojás
18 dkg cukor
15 dkg liszt
1,5 tk. sütőpor
A töltelé...
bodzaszörp
-
gyors bejegyzés, hátha valakinek még hasznos lesz. az elmúlt napok (mit
napok, hetek!) időjárása nemigen kedvezett a bodzavirágzásnak, ahol az a
lényeg, h...
Daróczi Imre
-
Háhá, ismerkedem a táfelspiccel, meg az origóval.
1st of all: jól összeraktátok, látszik az eltelt három vagy hány hét nem
telt semmittevéssel. Tetszik.
2...
Elköltöztünk
-
Malackaraj felnőtt.
Elértük azt, amiért született a Malackaraj, nem csak formájában, de a
megjelentetett tartalom mennyiségében, és kidolgozottságában is...
Elköltöztünk!
-
Szolgálati közlemény:
Az OceanCowboy, 2012. március 12-től átköltözött a blog.hu -ra, ahol
megújult külsővel, vadonatúj tematikákkal, és kibővült bloggercs...
költözés
-
a vegasztrománia nem vész el, még csak át sem alakul, csak átköltözött a
blog.hu-ra. alakulóban a dizájn, és a bejegyzések között is vannak formai
csúszáso...
I. rész - Hogyan lettem vándorszakács
-
Jól emlékszem a piros lábasra a vihar közepén; fakanállal a kezemben
csodáltam, ahogy a sárgásfehér krumplikarikák alatt serceg és pattog a
forró szalonn...
Tavaszi saláta medvehagymával
-
Tavasszal egyre nagyobb az esély arra, hogy friss bármiből készítsünk
salátát ebédre, vacsorára. Nemcsak tisztít, frissít a sok nyers étel
elfogyasztása, h...
Diós kosárka
-
Az első diós kosárkám, ami szerintem az eddigi legfinomabb, amit valaha
kóstoltam. Amikor megláttam *Heni konyhája *oldalán, hogy az alap
linzertésztába...
Mézeskalács - rögtön puha és az is marad
-
A képen az anyósom által 9 évvel ezelőtt készített mézesek vannak. A recept
és a leírás megtalálható életem első és eddig utolsó gasztrovideójában. :)
A v...
Szilvalekváros bukta
-
Egyszerű kelt tésztát gyúrok (kb. 750 gr. liszt, kb. egy csupor langyos
tej, élesztő, két tojás, 2 tasak vaníliás cukor – én ennél több cukrot nem
szoktam ...
Karácsonyi menünk - Meniul de craciun
-
Régebb úgy volt, hogy karácsonykor egy ebéd vagy egy vacsora erejéig
szüleimnél gyűltünk össze, de amióta édesapám nincs közöttünk, azóta
édesanyám jön h...
Ünnepi kiadványaink és fahéjas koszorú ízelítő
-
Szeretettel köszöntök minden kedves látogatót:-)
Két újdonsággal is szeretnék jelentkezni. Az egyik az Erdélyi Konyha
adventi különszáma, a másik pedig legú...
ottisfoz.szhblog.ro - az új blogom!
-
Sziasztok!!
Végre működik az új blogom, az új link a következő:
http://ottisfoz.szhblog.ro
Kérlek látogassatok el az új oldalamra, és cseréljétek ki a blo...
Csodalatos!S volt jegetek is?
VálaszTörlésiri, igen volt. Az látszik az ablakpárkányon.
VálaszTörlésCsodaszép képeket csinálsz! :)
VálaszTörlésÜdv. Vízicsibe! :)
VálaszTörlés