Az mindenesetre egészen biztos, még soha nem ettem azelőtt. Gondoltam, éppen itt az ideje. Azt mondta az árus, hogy itt termeli Kozármislenyben, s lesz egész télen. Volt még mángoldja is, mint mondta az idén az utolja, hát hoztam abból is.
Arra gondoltam, hogy a lehető legegyszerűbben készítem el, hogy ismerkedjek a természetével. Így lett belőle vajon párolt tarlórépa. Naaaaagyon jó lett. A mángolddal és a szűzpecsenyével kitűnő együttest alkotott.
Hozzávalók: Szűzpecsenye, tarlórépa, mángold, vaj, só, bors, fokhagyma, citrom.
Elkészítése: A szűzpecsenyét kb. 1 cm vastag szeletekre vágtam, sóztam, borsoztam, vajon kisütöttem pár percig sütve mindkét oldalát. A tarlórépát kb. fél cm vastagságúra felszeleteltem. A szeleteket, sóztam, borsoztam, s pár perc alatt aranybarnára sütöttem a forró vajban. Az olvasztott vajba fokhagymát húztam, s ebben fonnyasztottam meg a mángold Tálaláskor egy kis citromot csepegtettem a tarlórépára, és egy is citromhéjat is reszeltem rá.
Telitalálta volt ez az elkészítési mód! Enyhén kesernyés íze volt a répának, engem kicsit a keserűgombára emlékeztetett. De nálunk közkedvelt ez az íz. Mivel nagy kedvelője vagyok a csípősnek is, megkóstoltam egy kis csípős paprikakrémmel is. Nem bántam meg.
Az eMpszi besorolása szerint a tarlórépát és a mángoldot is semleges zöldségnek vesszük. Így kiválóan alkalmasak húsok mellé köretnek.
(Természetesen semleges mivoltuknál fogva magas keményítő tartalmú ételekkel is jó kombinációt alkotnak, de erről majd más alkalommal írok.)
A fenti összeállítás hibátlan húsnapi fogás.
Igazán izgalmas
VálaszTörlésBianka, :)
VálaszTörlés